Beşiktaş REKOR 76 BİN 127

REKOR 76 BİN 127

23.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan dev derbiyi tam 76 bin 127 siyah-beyazlı taraftar izledi. Bu rakam Türkiye’de tüm zamanların rekoru olarak tarihe geçti

REKOR 76 BİN 127

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.
Sezonun ilk derbisinde beklendiği gibi tribünler tamamen doldu. Karşılaşma öncesi skorborddan yapılan duyuruda stada 76 bin 127 biletli seyircinin geldiği açıklandı. Böylece siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde seyirci rekorunu kırmış oldu.
Süper Lig’de daha önceki seyirci rekoru, 70 bin 125 kişi ile 2003-2004 sezonunda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisiydi. Bu derbi 21 Eylül 2003’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmış ve 2-2 berabere sonuçlanmıştı.
Derbide konuk Galatasaray’ın taraftarları takımlarını destekleyemedi. Dört büyük kulüp arasında oynanan maçlardaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle, sarı-kırmızılı taraftarlar stada giremedi.
Derbinin başlamasına saatler kala kale arkası tribünlerde bulunan bazı taraftarlar, doğu tribününe (maraton) geçti. Güvenlik güçleri bir süre sonra bu bölümlerde önlem alarak daha fazla taraftarın doğu tribününe geçmesine engel oldu.

Haberin Devamı

Ozan için pankart

Beşiktaşlı taraftarlar, hasta olan bir minik Galatasaray taraftarının nakil için ilik arayışına Atatürk Olimpiyat Stadı’nda açtıkları anlamlı pankartla destek verdiler. Üzerinde Galatasaray formasıyla Ozan Bulduk’un resmi olan pankartta, “Acının rengi olmadan Ozan’ı kurtaralım” yazarken, minik taraftar için sosyal paylaşım sitelerinde açılan destek hesaplarına da yer verildi.

9.5 yıl sonra
Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaklaşık 9,5 yıl sonra karşı karşıya geldi. İki ekip 89 yıllık rekabette daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sadece bir kez karşılaştı. 2003-2004 sezonunun 28. haftasında, 4 Nisan 2004 tarihinde teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki Galatasaray’ın ev sahipliğinde yapılan maçı Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Beşiktaş 2-1 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Bilic’ten özel mesaj:

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, derbi maça ilgi gösteren ve tribünleri dolduracak taraftarlara bir notla teşekkür etti. Tribünlerdeki her koltuğa konulan notta Bilic, “Şanlı fedakar Beşiktaş taraftarı, 110 yıldır her maçı sesinle, renginle, yüreğinle doldurdun. Hiç dinmeyen desteğinle bugün, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 76.127 kartal tek yürek, yeni bir destana, bir rekora imza attın. Bu zafer, bu gurur senin. Şükranlarımla” ifadelerini kullandı.

Derbifest coşkusu

Beşiktaş Kulübü ile Çarşı’nın birlikte hazırladığı organizasyonla derbi öncesinde Olimpiyat Stadı’nda bir festival alanı kurularak, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
“Derbifest” adıyla düzenlenen festivalde, kuzey tribünü önündeki helikopter pistine kurulan 25 bin metrekarelik alanda, siyah-beyazlı taraftarların keyifli vakit geçirmesi için bir takım etkinlikler yapıldı.
Organizasyonda sahneye çıkan; erkek basketbol, hentbol, Beşiktaş RMK Marine ve plaj futbol takımlarının oyuncuları taraftarların derbi coşkusuna ortak oldu. Hayko Cepkin, Birolcan, Özgün, Zeynep, Ali Altay ve Aykut söyledikleri şarkı ve marşlarla taraftarları coşturdu.