Skorer Rekorlu başlangıç

Rekorlu başlangıç

29.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Londra Olimpiyatları’nda Çinli Ye Shiwen dünya, ABD’li Vollmer, Çinli Sun Yang ile Avustralyalı bayrakçılar da olimpiyat rekoru kırdılar. Rekortmen Phelps ise hayranlarını hayal kırklığına uğrattı

Rekorlu başlangıç

Olimpiyat oyunlarında yüzme müsabakaları hızlı başladı. Rekorlarla dolu günde ilk başarı Dana Vollmer’dan geldi. ABD’li yüzücü 100 metre kadınlar kelebek elemelerinde 56.25 ile olimpiyat rekoru kırdı. Akşam seansında sahneye Ye Shiwen çıktı. Bayanlar 400 metre bireysel karışıkta yarışan Çinli sporcu dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. 4.28.43’le Shiwen Avustralyalı Stephanie Rice’a ait eski rekoru tarihe gömdü. Bir başka Çinli sporcu daha günün öne çıkan isimlerinden oldu. Sun Yang erkekler 400 metre serbest finalinde olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Öte yandan günün bir diğer rekortmeni Avustralyalı bayan bayrakçılar oldu. 4x100 metre bayrak yarışında 3.33.15 ile altın madalyaya uzanan Avustralya takımı, olimpiyat rekorunu da kırdı.

Phelps şaşırttı
Erkekler 400 metre bireysel karışıkta ise büyük bir sürpriz yaşandı. Pekin Olimpiyatları’nın 8 altın madalyalı ismi Michael Phelps yarışı ancak 4. sırada tamamlayabildi. 4.05.18’lik derece elde eden Ryan Lochte altın madalyayı boynuna takarken Brezilyalı Thiago Pereira 4.08.86’lık zamanıyla gümüş madalya aldı.

Yazarlar