İlk yarı sanki özel bir maç gibiydi. Ancak ikinci yarı roller değişti ve tam bir puan savaşı yaşandı
Kupada ilk maçlarında 2'şer puan kaybeden iki takım. İlk yarısı sanki özel maç gibi. Ama ikinci yarı roller değişti ve tam bir puan savaşı yaşandı.
Aslında kafa kafaya maç oldu. İlk yarı pozisyonsuz ve temposuzdu. İkinci yarı özellikle Kayserispor'un daha fazla olmak üzere iki takım adına da bol pozisyonlu geçti. İlk yarıda iki takım orta sahasının ortasında oynayan Ayhan, Mehmet Topal, Saidou ve Ragıp'ın fazla hücumu düşünmemesi, iki Mehmet; Topal ve Topuz'un çok top kayıpları oyun kalitesini ister istemez düşürdü.
İkinci yarıda her iki takımın da orta sahası iyi oynayınca forvetlerle de fırsatlar bulmaya başladı.
Hatalı gol
Futbol öyle ilginç ki 89. dakikada yüzde yüz bir gol kaçıran Kayserispor 90. dakikada golü yedi. Ve yiyen kaleci de geçen yıl Denizlispor formasıyla Ali Sami Yen'de müthiş hatalı gol yiyen Souleymanou. Yine geçen seneye benzer bir hatayla takımını çok önemli bir puandan etti.
Kupaya devam etme yolunda öylesine kritik bir anda öne geçti ki Galatasaray, Kayserispor için oyunu çevirmek çok zordu. Ama Kayserispor ortaya koyduğu performansla iyi ve dengeli bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi.
Galatasaray'a baktığımız zaman Fenerbahçe yenilgisinin hâlâ etkisinde kaldıklarını gördük. Teknik heyetin bu duruma acil bir çözüm bulması gerekir. Yoksa her zaman şans bu kadar yanlarında olmayabilir.