Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şu bir gerçek ki Milli Takımımız kör topal gidiyor. Oyun stratejimiz, bir planımız, bir ekolümüz yok. Her maç değişik işlere imza atıyoruz

Estonya’yı ilk kez izledim. İlk 5 dakika “bizim işimiz çok zor” dedim. Ancak 5. dakikadan sonra “bir şekilde yeneriz” diye düşündüm. Çünkü toparlanmıştık. Bosna maçında iki forvet başlayıp teke dönen Fatih Terim, dün gece tek forvet başlayıp ilk bölümde iki forvete döndü.
Rakibin direncini kırmak için gol gerekliydi. Bunu maç boyunca kovaladık. Hele hele son yarım saatte iki hücumdan biri pozisyon oldu. Ceza sahasına kadar çok kolay geldik. Altı pastan kaçanlar, üç maçta 13 gol yiyen Estonya kalecisinin kurtarışları skoru lehimize çevirmemizi ne yazık ki engelledi. Kısacası galibiyet için her şeyi yaptık. Stoperlerimiz bile oyuna girdi ancak sonuç değişmedi.
Şu bir gerçek ki Milli Takımımız kör topal gidiyor. Oyun stratejimiz, bir planımız, bir ekolümüz yok. Her maç değişik işlere imza atıyoruz. Ermenistan’ı kötü bir oyundan sonra yendik. Belçika’ya karşı yine kötü oynadık ve takıldık. Bosna Hersek maçındaki futbol da galibiyete rağmen vasatı aşmadı. Evet, Estonya karşısında çok kaçırdık ama yine de kazanmalıydık.
Bu sonuç gruptaki iddiamızı bir hayli sıkıntıya uğrattı. Hesapta olmayan bu puan kayıplarını ileride çok arayacağımız kesin. Her şey bizim aleyhimize. Kuralar çekildiğinde grup birinciliği için İspanya ile çekişiriz diye düşünürken, şimdi ikinciliğimiz bile tehlikede. Hem Bosna Hersek, hem de Belçika’nın ekmeğine yağ sürdük. Dördüncü maçlar sonunda baktığımızda İspanya grup birinciliği yolunda büyük avantaj yakaladı. Sonuçta bu kadar vasat bir gruptan ikinci çıkamazsak ayıp olur. Yine de Milli Takım’ın İspanya maçlarına kadar toparlanacağını ve ikinci olacağını düşünüyorum.