Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Rijkaard Denizli’yi ciddiye almadı. Aralarında çok güç farkı olduğunu düşünüyordu. Ve haksız da çıkmadı

Acayip bir rotasyon yaptı Rijkaard. Gaziantep deplasmanında savunmada oynayan dört oyuncuyu birden oynatmadı. Yetmedi orta sahadaki Ayhan’ı kenarda oturttu. Muhtemelen milli maç yorgunu olduklarını düşündü. Ve daha da önemlisi Denizlispor’u ciddiye almadı.
Maçın başında insanlar tam “bu kadar da olur mu?” demeye hazırlanıyordu. Çünkü sadece savunma yapan Denizlispor’a karşı Galatasaray pozisyon üretmekte zorlanıyordu. Cılız bir kontrataktan bir de gol yiyince “böyle rotasyon olur mu?” tepkisi hızla yükselmeye başladı. Tam bu sırada Denizlispor anlamsız bir penaltı yaptı. Ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Rijkaard ikinci yarıda da aynı kadroda ısrar etti. Yine rakibine güveniyordu ve aralarında çok güç farkı olduğunu düşünüyordu. Ve haksız da çıkmadı. Galatasaray biraz tempo yaptı ve üç ilginç gol buldu. İlginç diyorum, galibiyet golü kafayla sahanın en kısa futbolcusu Arda’dan geldi. Savunmalar genelde kısa oyuncuları ciddiyete almaz. Örnek Jaba mesela. Üzerine Keita’nın yaptırdığı bir penaltı golü Denizlispor’un gardını düşürdü. Ardından Keita, Baros’a boş kaleye attıracakken, Denizlispor savunması işi garantiye aldı ve Burak kendi kalesine attı. Denizlisporlu oyuncu şanssızdı ama sonuçta ilginç gollerle Galatasaray zorlanmadan kazandı.
Belli bir şey var ki Galatasaray’ı ilk seyrettiğimde aynı şeyi düşünmüştüm, bu sezon penaltıdan çok gol atacaklar. Çünkü Kewell, Arda, Baros, Keita ve Aydın gibi kaleye direkt giden oyuncular var. Ve Galatasaray, Ali Sami Yen’de bu tip maçları bir şekilde kazanır. Sistem 4-3-3 gibi gözükse de, Arda da ikili orta sahanın önünde oynadığı için aslında 4-2-4 oynuyorlar.
Daha ligin başı ancak Denizlispor için tehlike sinyalleri yanıyor. Aman Ali İpek başkan transfer yap. Zaten fikstür antrenör kovdurur, zor toparlanırsınız. Minimum üç oyuncu gerek. İyi niyet yetmiyor futbolda. Tedbir alınması lazım.
Deniz Çoban yine iyi bir maç yönetti. İlk penaltıyı yardımcısının desteği ile ikincisini kendi görerek verdi. Kararları doğruydu.
Mustafa Sarp hakikaten çok iyi oynadı. Uğur için de doksan dakika oynamak maç temposu açısından önemliydi.