Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu sezon son bir aydır inanılmaz maçlara şahitlik ediyoruz. Dün top kaleye nasıl girmedi, hâlâ inanamıyorum

Karşılaşma öncesi Beşiktaş’ın kredisi yoktu. Trabzonspor’un aklı ise Antalyaspor ile oynayacağı kupa rövanşındaydı. Ama hiç de beklendiği gibi bir oyun olmadı. Bu sezon son bir aydır inanılmaz maçlara şahitlik ediyoruz. Dün top kaleye nasıl girmedi, hâlâ inanamıyorum. Müthiş pozisyon vardı, tempo ve mücadele üst düzeydeydi, iki takım da açık futbol oynadı.
İlk yarı Beşiktaş ağırlıklı bir maç vardı. Özellikle oyunun başında dönen topların hepsini Beşiktaş topladığından, orta sahayı hakimiyeti altına aldığından Trabzonspor’u ileriye çıkarmadı. Trabzonspor tek bir pozisyon buldu, onda da kaleci Rüştü bir saniye içinde üç hamle birden yaparak golü kurtardı. İkinci yarının ilk 25 dakikasında da Beşiktaş üstündü. Ancak Şenol Güneş geç de olsa doğru bir değişiklikle Teofilo’yu kenara aldı, orta sahayı kalabalıklaştırdı. İşte bu hamle son 20 dakikada Trabzonspor’u galibiyete yaklaştırdı.
Ceyhun, Colman ve Selçuk topu yere indirince, Alanzinho da harika işler yapınca Beşiktaş’ın gardı düştü. Onur da yine kritik kurtarışlara imza attı.
Beşiktaş’taki en büyük sıkıntı kanatlarıydı. Sol tarafta İbrahim Üzülmez iyi çıkışlar yaparken, onun önündeki Yusuf, Serkan karşısında etkisizdi. Fizik olarak ikinci yarıda düştü, ikili mücadelelerin çoğunu kaybetti. Sağ tarafta ise Ekrem beklenen performansının çok altındaydı. Holosko’ya yeterince destek olamadı. Hatta Holosko asli görevini bırakıp, savunmadan top çıkarmaya başladı. Hücum yönünden etkisiz kalsa da önündeki Cale’nin fazla ileri çıkmasını engelledi. Kısacası Beşiktaş’ın iki kanadından biri işlese maçı koparabilirlerdi.
Bu tür maçlarda Tello çok aranıyor. Yüksek tempoyu kaldıran, hemen hemen her yerde rahatlıkla oynayan Tello’nun iki haftadır olmaması Beşiktaş’a pahalıya maloldu.
Bu sonuçtan sonra Beşiktaş artık rakiplerinin alacağı sonuçlara bakacak. Özellikle Bursa bugün galip gelirse şampiyonluk şanslarının bir hayli azalacağı kesin.
Hakem Bünyamin Gezer genelde iyi olmasına Egemen’in son dakikada eliyle oynaması penaltıydı.