Beşiktaş Rıza Çalımbay: Ghezzal'ı anlamadık, çok ağladı

Rıza Çalımbay: Ghezzal'ı anlamadık, çok ağladı

12.11.2023 - 18:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Başakşehir'i 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta göreve yeni gelen Rıza Çalımbay maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay: Ghezzalı anlamadık, çok ağladı

Kısa süre önce Beşiktaş Teknik Direktörlüğüne getirilen Rıza Çalımbay, 1-0 kazandıkları Başakşehir mücadelesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Her şeyden önce çok teşekkür ediyorum taraftarımızın desteğine. Gerçekten bu maça çıktığımda, eski günlerimi hatırladım. Takım kaptanıyken, takımla beraber çıkarken... Mükemmel bir gündü. Bu maçı kazanmak çok önemliydi. Her şeyden önce bizim taraftarı kazanmamız gerekiyor. Haftalardır istedikleri sonuç olmadı. İstediğimiz bir galibiyet oldu. Hem iyi oynadık, hem taraftarla bütünleştik. Aldığımız sadece 1 galibiyet. Bundan sonra güzel şeyler yapmamız şart."

"Milli arada bir kere Antalya'ya gidiyoruz. Arkadaşlarımızın çoluğu çocuğu var, ayrı kalmak istemiyorlar. İkinci lig takımı olabilir, başka takım olabilir. İki tane hazırlık maçı yapacağız. Oynamayan arkadaşlar var, sakatlıktan çıkanlar var. Bir nebze maç temposu kazanmaları gerekiyor. Belki Sakarya'ya gideceğiz. Başkanımız Süleyman Seba için bir vefa maçı gibi bir maç oynamak istiyoruz. Orada o maçı oynayacağız. Burada da bir maç oynayacağız. Ondan sonra da deplasmana gideceğiz."

Haberin Devamı

GHEZZAL ÇOK AĞLADI
"Ghezzal'ı anlamadık. Oyuna aldık, içeri geldi. Oynayamayacağım dedi. Çok ağladı. Duygulandı. Riske girmedik. Elimizdeki sağlamlarla oynadık ama üzüldük."

"BÜYÜK BİR İHTİMALLE AMELİYAT EDİLECEK"

Bahtiyar Zaynutdinov’un yaşadığı sakatlık hakkında konuşan Çalımbay, "Zaynutdinov'un pozisyonunda ’Hakem faul yok’ dedi. Bahtiyar’ın gözünün altı kanadı ve gözüne de geldi. Sanırım burnuna da bir darbe aldı ve burnu kırıldı. Büyük bir ihtimalle ameliyat edilecek. Sıkıntılı anlar yaşandı" şeklinde konuştu.

"TESİSLERE İLK GİTTİĞİMDE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Puan farkını indirmek istediklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Hedefimiz rakiplerimiz ile olan puan farkını indirmek. Ama bugün oynadığımız oyunu çok fazla geliştirmemiz gerekiyor. Oyuncuları dinlendirerek çalışmamız gerekiyor. Tesislere ilk gittiğimde çok şaşırdım. En az 5-6 oyuncu sakat ve neredeyse hepsi de aynı bölgeden sakatlık yaşıyor. Sanırım yanlış yükleme yapılmış. Bunların analizini ekip arkadaşlarımız ile en iyi şekilde analiz ederek üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"REBIC’İN FORMUNU DAHA DA YÜKSEĞE ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR"

Karşılaşmada Ante Rebic’in iyi oynadığını söyleyen Rıza Çalımbay, "Ante Rebic bence bugün yüzde 40 ile oynadı. İyi de oynadı. Rebic’in potansiyeli tartışılmaz ama formunu daha da yükseğe çıkarmamız gerekiyor. Çok daha iyi işler yapabilecek potansiyelde, özel bir oyuncu" açıklamalarında bulundu.

"BANA GÜZEL DUYGULAR HİSSETTİRDİLER"

Maç öncesinde yaşadığı mutluluğu dile getiren Çalımbay, "Maç öncesi bana çiçek veren arkadaşlardan bir tanesi Çarşı grubunun liderlerinden biriydi. O dönemde kendileri ile çok duygusal zamanlar yaşamıştık. İlk gördüğümde şaşırdım, heyecanlandım doğal olarak. Arkadaşlık, dostluk her zaman kalıcıdır. Bana güzel duygular hissettirdiler" şeklinde konuştu.

"ABOUBAKAR VE CENK’İN SAKATLIKLARI BÜYÜK DEĞİL"

Aboubakar ve Cenk Tosun'un milli takım arasından sonra hazır olabileceklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Alınan oyuncuların kariyerleri ve potansiyelleri oldukça iyi ama hazır değiller. Saha içerisinde de gördüğümde yetersiz kaldıklarının farkındayım ama bunun üstesinden geleceğiz. Maç eksikliklerini gidererek daha iyi duruma getireceğiz. Altyapıdan da takıma takviyelerimiz olacak. Ayrıca Aboubakar ve Cenk’in sakatlıkları büyük değil. Eminim Milli takım arasından sonra takıma katılacaklardır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"HAKEMLERİMİZİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Yabancı hakem konusuna katılmadığını ifade eden Çalımbay, "Hakemler ile ilgili her sezon sorunlar çıkıyor. Sivasspor’un başındayken de çok fazla olumsuzluklar yaşadım. Ben hakemlerimizin kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Hatta biliyorsunuz bizim maçta hata yaptıktan sonra mesleği bırakan bir arkadaş da oldu. Yabancı hakem konusuna katılmıyorum. Biz bize yeteriz. Bu konuyu Türk hakemler ile çözebiliriz" açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı