Süper Lig Rıza Çalımbay teklif aldığı takımları açıkladı! İşte kabul etmeme sebebi

Rıza Çalımbay teklif aldığı takımları açıkladı! İşte kabul etmeme sebebi

18.10.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Sivasspor'da uzun yıllar görev aldıktan sonra sezon başında boşa çıkan Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, Süper Lig'den teklif aldığı takımları açıkladı.

Rıza Çalımbay teklif aldığı takımları açıkladı İşte kabul etmeme sebebi

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da 5 sezon boyunca görev aldıktan sonra yeni sözleşme imzalamayan Rıza Çalımbay, henüz bir takımla anlaşma sağlamadı. 60 yaşındaki teknik direktör, Süper Lig'den teklif aldığı 4 takımı duyurdu.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay, Süper Lig ekiplerinden aldığı teklifleri neden kabul etmediğini de açıkladı. A Milli Futbol Takımı'nın performansı hakkında konuşan Rıza Çalımbay, Radyospor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Vincenzo Montella öncesinde Stefan Kuntz vardı buraya kadar iyi getirdi. Hırvatistan'ı kötü bir dönemde yakaladık, Letonya zaten bizim dengimiz değildi. Her şeyden önce iki maç oynandı, Montella ile ilgili karar vermek doğru olmaz."

Rıza Çalımbay teklif aldığı takımları açıkladı İşte kabul etmeme sebebi

A Milli Futbol Takımı'nın Türk bir teknik direktörün çalıştırması gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, "A Milli Takım'da yerli hoca olmalı. Benim fikrim bu. Her zaman bunu destekledim. Ülkemizde çok iyi yerli hocalarımız var. Şans verilmeliydi" dedi.

Beşiktaş'tan teklif beklemesi nedeniyle Süper Lig'den aldığı önerileri kabul etmediğini belirten Rıza Çalımbay, "Gaziantep FK, Kayserispor, Pendikspor ve Samsunspor'dan teklif aldım beklemek istediğimi söyledim. İstesem giderdim ancak Beşiktaş'ı bekliyorum inşallah olacağına da inanıyorum. Beşiktaş'tan teklif almadım. Alsam da bunu söylemek olmaz. Hayırlısı olsun" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta futbola başlayıp, sahalara veda eden Rıza Çalımbay; yardımcı antrenörlükte ilk görevini siyah-beyazlılarda yaptı. Rıza Çalımbay daha sonra şu takımları çalıştırdı: Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor, Konyaspor, Sivasspor.

Yazarlar