Beşiktaş Rıza Çalımbay topa tuttu! 'Yalnız bıraktılar, gitmemi istediler'

Rıza Çalımbay topa tuttu! 'Yalnız bıraktılar, gitmemi istediler'

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta Alanyaspor maçından sonra görevden alınan Rıza Çalımbay; Başkan Hasan Arat, Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba’yı adeta topa tuttu, “Kesinlikle yalnız bırakıldım. Gece 1’de ayrılık için onlar diretti ben kabul etmedim. Sonra ayrıldık diye yazmışlar. Benim gitmemi çok isteyenler oldu” diye konuştu.

Rıza Çalımbay topa tuttu Yalnız bıraktılar, gitmemi istediler

Alanyaspor yenilgisinin ardından Beşiktaş’la yolları ayrılan Rıza Çalımbay, TSYD’de düzenlediği basın toplantısında yönetimi sert sözlerle eleştirdi. Yalnız bırakıldığına vurgu yapan Çalımbay, “En üzüldüğüm şey Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar beni aramadı. Benimle konuşmaya yöneticiler yerine Samet Aybaba ile Feyyaz Uçar gelmeliydi. Ben onlara güvenerek imza attım ama maalesef onlar gelmedi. Ben 2, 3, 10 günlük antrenör değilim. Eğer bir hoca alıyorsanız arkasında durun. Kesinlikle yalnız bırakıldığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Hasan Arat’la hiç görüşmediğini aktaran Çalımbay, “Sadece futbolcularla tanışmaya geldiğinde, o da merhaba, merhaba. Basında isimler çıkıyor, onu yalanlamıyorlarsa oyuncu bile ‘zaten hoca gidecek’ der. Ben, Hasan Arat’a nasıl saygı duyduysam o da bana saygı duyacak. Hasan Arat, ‘Beşiktaş’ı, Beşiktaşlılar yönetecek’ diyordu. Buradayız işte. Ben onlardan sadece destek istedim. 5-6 lig maçı oynadık. Feyyaz hoca benim hem yardımcımdı hem takım arkadaşımdı. 3’lü fotoğraf çektirdik. O zaman beraber gitmemiz gerekiyor” dedi.

Rıza Çalımbay, Lugano maçından önce yönetimden tebligat aldığını bildirdi. Deneyimli hoca, “Avukatıma, ‘Yarın saat 3’e kadar mukaveleyi uzatmazsanız, feshedeceğiz’ diye tebligat göndermişler. Ben maçtayken öyle bir şey gönderilmez. Bu çok üzücü. Hasan Arat’ın kızdığı başka bir şey Ahmet Nur Çebi ile yaptığımız kontratı kabul etmemeleri. Halbuki Ahmet Nur Çebi onların önünü açmıştı. Gece 1’de ayrılık için onlar diretti ben kabul etmedim. Sonra ayrıldık diye yazmışlar. Benim gitmemi çok isteyenler oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay, Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba’yı isim vermeden eleştirdi. Camiaya kırgın olmadığına vurgu yapan Çalımbay, “Ben öz Beşiktaşlıyım. Başkaları gibi değilim, başka kulüplerde oynayıp dönen. Bende tecrübe var, her şey var. Ben bazı şeyleri görmemezlikten de gelirim. Beşiktaş’ın bir duruşu vardı, ben onu durdum ama bazıları durmadı” ifadelerini kullandı.

“Gedson’un bir sakatlığı vardı. Maçtan önce doktoru çağırdık, ‘Gedson oynayabilir’ dedi. Sonra ben çağırdım Gedson’u. ‘Hazır mısın’ dedim. ‘Ben bundan önce 3 kere bu haldeyken oynadım, tekrar sakatlandım’ dedi. Sonra Samet Aybaba’ya söyledim. O da konuştu. Aynısını ona da söyledi. Oynayabilirdi ancak sakatlıktan korktu ve oynamadı” diye konuştu.

Fenerbahçe maçından sonra kadro dışı bırakılan oyuncular konusunda fikrinin dahi alınmadığını belirten Rıza Çalımbay, “Samet ağabey beni aradı, ‘Biz 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktık’ dedi. Biz diyor, ben yokum yani. Biz deyince onlar yapıyor. Kim dedim, saydı. ‘Hayırlı olsun’ dedim. Dün yöneticilere de, ‘Benim niye fikrimi almadınız’ diye sordum. Onlar da Samet hocayı söylediler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alanyaspor maçından sonra Mert Günok için kullandığı ifadeler nedeniyle üzgün olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, deneyimli kaleciden özür diledi. Çalımbay, “Maça çok sinirlenmiştim. Yediğimiz goller bize yakışmadı. Orada Mert’in adı geçti. Kendisi alınmasın, çok iyi karakterli biri. A Milli Takım’ın da kalecisi. Ondan özür diliyorum” dedi.