Trabzonspor Rıza Çalımbay'ın iki yüzü!

Rıza Çalımbay'ın iki yüzü!

08.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Ersun Yanal’ın ardından göreve gelen Rıza Çalımbay ile iki farklı dönem yaşadı. İlk dönemde 8 maçta 19 puan toplayan Rıza Hoca, son 8 haftada ancak bir galibiyet bulup, 8 puana ulaşabildi.

Rıza Çalımbayın iki yüzü

Ersun Yanal’dan teknik direktörlük görevini alan Rıza Çalımbay, Trabzonspor’da iyi bir başlangıç yaptı ama sonunu getiremedi.

Haberin Devamı

Yanal, ligin ilk 8 haftalık bölümünde 9 puan toplarken, Çalımbay, 8’de kaldı. Yanal’ın ardından koltuğa oturan Rıza Hoca, 9. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi göreve geldi, ilk 8 maçlık dönemde 6 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 19 puan topladı.

Bordo-mavililer, 16. hafta sonunda lider Medipol Başakşehir ile puan farkını 5’e düşürürken, kötü başladığı sezonda zirveye ortak olarak şampiyonluk yolunda umutlarını artırdı. Karadeniz ekibi, daha sonraki dönemde ligde 8 puan toplayarak zirve yarışında 14 puan geriye düştü.

Trabzonspor, ikinci dönemde ise tam tersi bir grafik ortaya koydu. Karadeniz ekibi, ilk yarının son maçında Kardemir Karabükspor ile aralarındaki maç 1-1 biterken, bundan sonraki karşılaşmalarda da Atiker Konyaspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1, Göztepe ile 0-0, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Ligin 22. haftasında sahasında Medipol Başakşehir’e 1-0 kaybeden bordo-mavililer, ligin 23. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenerek 6 maçlık galibiyet özlemini sonlandırdı, ligin 24. haftasında ise evinde Beşiktaş’a 2-0 mağlup oldu.

Son 8 haftada sadece 1 galibiyet elde eden Trabzonspor, Çalımbay ile ilk 8 haftada 2.37 puan ortalamasını yakaladı, son dönemde ise 1 ortalamasında kaldı.