Rizespor Rize'de müthiş maç! 4 gol, 2 kırmızı kart

Rize'de müthiş maç! 4 gol, 2 kırmızı kart

09.01.2022 - 16:16 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Çaykur Didi Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Alper Ulusoy düdük çaldı. Rizespor - Beşiktaş maçı 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Rizede müthiş maç 4 gol, 2 kırmızı kart

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Heyecan dolu müsabaka Çaykur Didi Stadyumu'nda oynandı. Rizespor - Beşiktaş maçında Alper Ulusoy görev aldı. Alper Ulusoy'un yardımcılıklarını Emre Eyisoy ile İlker Takpak üstlendı. Rizespor - Beşiktaş mücadelesi 2-2'lik beraberlikle tamamlandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini Michy Batshuayi ile Emirhan İlkhan attı. Rizespor'un iki golünü de Pohjanpalo kaydetti. Öte yandan Rizespor'dan Gökhan Gönül, Beşiktaş'tan da Montero 86'ncı dakikada kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş 29, Rizespor 18 puana yükseldi.

RİZESPOR - BEŞİKTAŞ: 2-2

GOLLER: 25' Michy Batshuayi (P), 56' Pohjanpalo, 60' Emirhan İlkhan, 68' Pohjanpalo

KIRMIZI KARTLAR: 86' Gökhan Gönül, 86' Montero

İLK 11'LER

Rizespor: Gökhan Akkan, Gökhan, Selim, Holmen, Cemali, Fabricio, Djokovic, Boyd, Boldrin, Umar, Pohjanpalo

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Montero, Umut, Josef, Necip, Emirhan, Güven, Batshuayi

MAÇTAN DAKİKALAR

2'inci dakikada ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Batshuayi'in sert şutunda kaleci Gökhan topu çıkarmayı başardı.

13'üncü dakikada sol çaprazdan Güven ile paslaşarak ceza sahasına giren Batshuayi'nin şutunda top kaleci Gökhan'dan sekerek kornere çıktı.

21'inci dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Güven'in şutunda top kaleci Gökhan'da kaldı.

23'üncü dakikada Emirhan'ın vuruşunda ceza sahasında Jesus'un topu elle kesmesi sonucu hakem VAR kontrolünün ardından penaltı noktasını gösterdi.

24'üncü dakikada penaltı atışını kullanan Batshuayi topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

32'inci dakikada Pohjanpalo'nun ceza yayı önünden şutunda topu kaleci Ersin kornere çıkardı.

53'üncü dakikada Emirhan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Batshuayi'nin şutunda top üstten auta çıktı.

56'ncı dakikada Boldrin'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortaladığı topa penaltı noktası üzerinde Pohjanpalo dokundu. Savunmanın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu: 1-1.

59'uncu dakikada Boldrin'in ceza alanı sağ çaprazdan şutunda top kaleci Ersin'de kaldı.

60'ıncı dakikada Güven sağ kanatta topu ceza sahasına çıkardı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emirhan'ın sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

67'inci dakikada ceza sahası sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Güven'in sert şutunda topu direk dibinden kaleci Gökhan son anda kornere çıkardı.

69'uncu dakikada Boldrin'in soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortaladığı topu Pohjanpalo kafayla dokundu, top ağlarla buluştu: 2-2.

86'ıncı dakikada Çaykur Rizesporlu Gökhan Gönül orta sahada Umut'a faul yapınca ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sırada Montero ile Gökhan arasında yaşanan tartışmaya diğer futbolcularda katıldı. Hakem Montero'ya da ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Montero'ya oyun dışına çıkarken takım arkadaşı Rosier tepki gösterdi. İkili arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

90'ıncı dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Emirhan'ın bekletmeden vuruşunda top kaleci Gökhan'da kaldı.

90+5'inci Boldrin'in ceza sahası dışından sert şutunda top yandan auta çıktı. 

Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 20’nci haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Çaykur Rizespor 17 puanla 18’inci sırada bulunurken, Turkcell Süper Kupa’nın son sahibi Beşiktaş ise 28 puanla 9’uncu sırasında yer alıyor.

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam 42’nci kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 41 lig maçından 27'sini Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 2021-22 sezonunun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti.

RİZESPOR, BEŞİKTAŞ’I EVİNDE 9 MAÇTIR YENEMEDİ

Konuk ekip Beşiktaş, ev sahibi Çaykur Rizespor’a karşı dış sahada son 2005-2006 sezonunda oynanan karşılaşmada mağlup olmuştu. O tarihten bugüne rakibini evinde 9 kez ağırlayan Çaykur Rizespor, Beşiktaş karşısında 8 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

BEŞİKTAŞ’TA 16 EKSİK

Beşiktaş’ın bu akşam oynanan Çaykur Rizespor müsabakasının artan Covid-19 vakaları nedeniyle yaptığı maç erteleme talebi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından reddedildi. Virüse teslim olan Beşiktaş, Karadeniz deplasmanına önemli oyuncularını geride bırakarak geldi. Rize deplasmanına 19 kişilik kadroyla gelen Beşiktaş’ta son dakika gelişmesiyle birlikte toplamda 16 oyuncu takımlarını yalnız bıraktı. Siyah beyazlı ekip, rakibine karşı bu akşam sahaya altyapı oyuncuları ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Siyah-beyazlılarda kadro dışı olan N’Sakala, Lens, Ljajic ve Douglas, sakatlıkları bulunan kaleci Mert Günok ile N'Koudou, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Can Bozdoğan ile temaslı olduğu için karantinada bulunan Mehmet Topal, Rize deplasmanında yer almıyor. Koronavirüs testleri pozitif sonuçlanan Oğuzhan Özyakup, Mralem Pjanic, Cycle Larin, Teixeirea, Kenan Karaman, Rachid Ghezzal ile Atiba Hutchinson bu akşamki müsabakada yer almıyor. Öte yandan kamp kadrosunda yer alan ve Rize’ye getirilen Salih Uçan, maça saatler kala sindirim sistemi rahatsızlığı geçirdiği için kadrodan çıkarıldı.

AKADEMİ ANTRENÖRÜ OKTA A TAKIMIN BAŞINDA

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Önder Karaveli ile Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe, koronavirüse yakalandığı için Rizespor maçında takımlarını yalnız bıraktı. A takımın başında Teknik Sorumlu unvanıyla futbol akademisi antrenörü Halim Okta görev aldı.

U19’DAN 6 GENÇ KADRODA

A takımdaki eksikler nedeniyle Beşiktaş'ta, altyapıda oynayan gençlere forma şansı verildi. U19 takımından Serdar Saatçi, Emirhan İlkhan, Emirhan Delibaş, Demir Ege Tıknaz, Emre Alım, Göktuğ Baytekin, Çaykur Rizespor kamp kadrosuna dahil edildi. Fraport TAV Antalyaspor’a karşı Katar’da oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde forma giyen Serdar Saatçi bu akşamki karşılaşmada şans bulan isimlerden oldu. Beşiktaş’ın U19 oyuncusu Emirhan İlkhan, kariyerindeki ilk profesyonel deneyimini Turkcell Süper Kupa maçında yaşamıştı. 17 yaşındaki Emirhan, şans bulması halinde ilk kez bir Süper Lig maçında forma giyecek.

TRİBÜNLER DOLMADI

Çaykur Didi Stadyumu’ndaki karşılaşmada tribünlerin yarısı boş kaldı. 13 bin 971 biletten 6 bin 832’si satılırken tribünlerin doluluk oranı yüzde 48,9 oldu.