Demir Grup Sivasspor Roberto Carlos, büyük tanımıyor!

Roberto Carlos, büyük tanımıyor!

28.04.2014 - 11:35 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Carlos yönetimindeki Sivasspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından sahasında Beşiktaş'ı da devirmeyi başardı. Kırmızı-beyazlılar, bu sezon ligde "3 büyükler"i mağlup eden tek takım olma başarısını gösterdi.

Roberto Carlos, büyük tanımıyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından Beşiktaş'ı da mağlup ederek, ligde bu sezon "3 büyükler"i yenen tek takım unvanına sahip oldu.

Haberin Devamı

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren ve topladığı 49 puanla aynı puana sahip Trabzonspor'un ardından averajla 5. sırada yer alan Yiğidolar, özellikle iç saha performansıyla dikkati çekiyor.

Sahasında oynadığı 16 maçtan 12'sinden galibiyetle ayrılan, 4'ünde yenilen, 32 gol atıp, kalesinde 20 gol gören Carlos yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, Sivas 4 Eylül Stadı'nda başarılı bir grafik çizdi.

Sivasspor, sahasında "3 büyükler" olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a da puan vermedi. Ligin 20. haftasında Fenerbahçe'yi 2-0, 29. haftada Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Yiğidolar, son olarak da dün 31. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı 3-0'la geçti.

Haberin Devamı

Bu maçlarda rakip filelere 7 gol bırakan Sivas ekibi, kalesinde ise sadece bir gol gördü. Sivasspor'un "3 büyükler" ile oynadığı maçlarda Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe 3, Nijeryalı forvet John Utaka 2 gol kaydetti. Diğer gollere ise Aydın Karabulut ve Burhan Eşer, imza attı.x

"Üç büyükler"i yenen tek takım

Sahasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yenen Yiğidolar, bu sezon ligde "3 büyükler"i mağlup eden tek takım olma başarısını gösterdi. Ligde kalan haftalar dikkate alındığında, hiçbir takımın Yiğidolar'ın başarısını yakalama şansı bulunmuyor.

Teknik direktörlük kariyerinde ilk sezonunu geçiren Carlos, "3 büyükler"e karşı alınan galibiyetlerle kırmızı-beyazlı taraftarları mutlu etti.

Ligin ilk devresinde 3 büyük ekiple deplasmanda karşılaşan Sivasspor, Fenerbahçe'ye 5-2, Galatasaray'a 2-1 mağlup olmuş, Beşiktaş ile de 1-1 berabere kalmıştı.

Sivasspor'un bu sezon ligde "3 büyükler"le yaptığı maçlarda aldığı skorlar şöyle:

Fenerbahçe-Sivasspor....................: 5-2

Galatasaray-Sivasspor....................: 2-1

Beşiktaş-Sivasspor..........................: 1-1

Sivasspor: Fenerbahçe....................: 2-0

Sivasspor-Galatasaray.....................: 2-1

Sivasspor-Beşiktaş...........................: 3-0

Yazarlar