Demir Grup Sivasspor Roberto Carlos: Costa'nın cezasına itiraz edeceğiz

Roberto Carlos: Costa'nın cezasına itiraz edeceğiz

28.02.2014 - 15:47 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Roberto Carlos, Portekizli savunma oyuncuları Manuel Da Costa'ya, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunca (PFDK) verilen 6 resmi müsabakadan men cezasının biraz fazla olduğunu belirterek, bu cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

Roberto Carlos: Costanın cezasına itiraz edeceğiz

PFDK'nın, Sivasspor'da forma giyen Brezilyalı Da Costa'ya hakeme ettiği küfürler sebebiyle 6 maç ceza verdiği ortaya çıktı. Raporlarda yer alan ifadelere göre Da Costa önce maçın orta hakemine "F.ck you s.hit!" diyerek küfür ediyor ardından da soyunma odası koridorlarında yardımcı hakeme bu küfürleri tekrarlıyor. Da Costa'nın küfürlerini yakalayan temsilciler bu hakaretleri olduğu gibi raporlarına geçiriyor ve 6 maçlık cezaya hüküm veriliyor.

Haberin Devamı

(ŞAMPİY10.COM/ÖZEL)

SİVASSPOR CEPHESİNDEN İTİRAZ

Ligde hafta sonu Elazığspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Carlos, idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Roberto Carlos, ligde geçen hafta Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan maçın bitiş düdüğünün ardından kırmızı kart gören stoper Da Costa'ya, karşılaşmanın hakemine yönelik hareketi nedeniyle PFDK tarafından 6 resmi müsabakadan men cezası verilmesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "Bu konuda avukatımıza biraz iş düşecek. Açıkçası 6 maç cezayı ben de fazla buldum, daha kötü şeyler yapıp 1-2 maç ceza alanlar oldu ama ben artık bazı şeylere şaşıramıyorum. 6 maç biraz fazla, biz de bu yüzden itirazda bulunacağız. Bunu azaltmak için gerekli işlemlerde bulunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, Da Costa'ya kulübün ceza verip vermeyeceğini sorması üzerine Carlos, şunları kaydetti:

"Da Costa, Kasımpaşa maçından sonra bir can sıkıntısı ve problemlerinin olduğunu, bir süre ailesinin yanında zaman geçirmek istediğini söyledi. Biz de kendisine birkaç gün izin verdik. Döndüğü zaman oturup konuşacağız, kafası daha rahat dönecektir. Neden böyle bir şey yaptığını, hakeme ne şekilde bir söylemde bulunduğunu, bunu neden yaptığını öğreneceğiz. Ona göre yönetimle konuşup gereken işlemi yapacağız."

Yazarlar