EURO 2024 Roberto Martinez'den Vincenzo Montella vurgusu! Arda Güler'i örnek gösterdi

Roberto Martinez'den Vincenzo Montella vurgusu! Arda Güler'i örnek gösterdi

03.12.2023 - 00:07 | Son Güncellenme:

EURO 2024'te A Milli Futbol Takımı'nın rakipleri arasında yer alan Portekiz'de teknik direktör Roberto Martinez açıklamalarda bulundu.

Roberto Martinezden Vincenzo Montella vurgusu Arda Güleri örnek gösterdi

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, EURO 2024'te A Milli Futbol Takımı ile aynı grupta yer almalarını değerlendirdi. A Milli Futbol Takımı'nın genç ve bireysel yeteneklere sahip olduğunu belirten Roberto Martinez, "Türkiye, grubunu Hırvatistan ve Galler'in önünde lider bitiren, genç ve bireysel yeteneklere sahip çok iyi bir takım. Bizim gücümüz soyunma odasında yatıyor. Bizim için bir sonraki önemli adımlar mart ayındaki antrenman kampı, sonra oyuncu listesi ve ardından mükemmel bir hazırlık kampı. Çok iyi sonuçlar elde ettik ama bu sonuçların turnuvada bir anlamı olmayacak. Her üç maça da hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türk taraftarlarının Almanya'da çok olmasının hatırlatılması üzerine Roberto Martinez, "Evet durum böyle. Ben bununla ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

Play-off etabından gelecek rakiplerine dikkat çeken Roberto Martinez, "Modern futbolda taktiksel olarak esnek olmak zorundasınız. Hazırlıklı olmak için daha fazla çözüme ihtiyacımız var. Playoffun galibi sürpriz olabilir. Lüksemburg gibi iyi tanıdığımız bir takım ya da çok rekabetçi olan Yunanistan olabilir" dedi.

Vincenzo Montella'nın genç yeteneklere şans verdiğini belirten Roberto Martinez, "Türkiye'nin hocası Montella, son derece akıllı bir şekilde genç yetenekleri takıma kazandırmaya çalışıyor. Büyün potansiyeli olan Arda Güler gibi. Arda, Real Madrid'de çok önemli bir oyuncu olacaktır. Bu son derece başarılı bir koçluk. Buradaki birleşim son derece etkileyici. Türk oyuncuların her zaman rekabet gücü yüksek oyuncular olduğunu biliyoruz. Yeni genç yetenekler olduğunu biliyoruz. Enerji seviyeleri yüksek, herhangi bir rakip için çok tehlikeliler" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı