Tenis Roger Federer efsanesi veda etti! Gözyaşları sel oldu

Roger Federer efsanesi veda etti! Gözyaşları sel oldu

25.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Laver Cup’ta jübile maçına çıkan Roger Federer, tenisi resmen bıraktı. 20 grand slam şampiyonluğuna sahip olan efsane isim kortlara veda ettiği karşılaşmada ağlarken, partneri Nadal da gözyaşlarını tutamadı, duygusal anlar uzun süre devam etti.

Roger Federer efsanesi veda etti Gözyaşları sel oldu

Roger Federer geçtiğimiz haftalarda yaptığı emeklilik açıklamasının ardından profesyonel kariyerinin son maçına çıktı. Tenis tarihinin en önde gelen isimlerinden olan İsviçreli raket, Londra’daki Laver Cup’ta partneri Rafael Nadal ile çıktığı çiftler karşılaşmasının ardından tenisi resmen bıraktı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan O2 Arena’da gerçekleştirilen Laver Cup’ta Avrupa takımının kadrosunda yer alan Roger Federer, kariyerinin son maçına çıktı. Roger Federer-Rafael Nadal ikilisi, çiftler maçında Dünya takımından Jack Sock-Frances Tiafoe çiftine 2-1 mağlup oldu.

Mücadelenin ilk setini Federer ve Nadal’dan oluşan Avrupa Takımı 7-5’lik skorla kazandı. İkinci sete Tioafoe-Sock çiftinin Dünya Takımı servis kırarak başladı. Ancak Federer-Nadal ikilisi seti tie-break’e götürdü. Buna karşın Dünya Takımı tie-break’i 7-2 kazanıp setlerde durumu 1-1’e getirerek eşitliği yakaladı.

Tiebreak şeklinde oynanan final setinde Avrupa Takımı 9-8’de Federer’in servisinde maç sayısı attı ama bunu değerlendiremedi. Dünya Takımı maç tie-break’ini 11-9 aldı ve maçı da 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

Maçın bitimiyle birlikte Londra’daki kortta duygusal anlar yaşanmaya başladı. Federer gözyaşlarını tutamadı. Kenara geldikten sonra takım arkadaşlarına sarıldığı esnada ağlamaya başlayan yıldız ismin gözyaşları dakikalarca sürdü. İsviçreli raketin ezeli rakibi ve dostu Rafael Nadal da bu anlarda ağlamaya başladı.

Roger Federer efsanesi veda etti Gözyaşları sel oldu

Omuzlara alındı

41 yaşındaki efsanenin veda maçına seyirciler yoğun ilgi gösterirken Novak Djokovic ve Andy Murray gibi döneminin yıldızları da Federer’i bu özel gününde yalnız bırakmadılar.

Duygusal anların ardından Avrupa Takımı ve Dünya Takımı’nda bulunan oyuncular hep birlikte kortun ortasına gelerek Roger Federer’i omuzlara aldılar.

İsviçreli raket son bir kort turu atarak, kendisine büyük ilgi gösteren ve bu maçı tribünde izleyebilmek için büyük paralar ödeyen hayranlarını selamladı.

Roger Federer’in ailesi de bu bölümde tribünden aşağı inerek korta geldiler. Bu sefer de eşi ve çocuklarına sarılarak ağlayan Federer “Hepinizi çok seviyorum. Mutluyum, üzgün değilim” diyerek kendilerini teselli etmeye çalıştı. Karısı Mirka da bu sırada duygusal anlar yaşadı.

Roger Federer efsanesi veda etti Gözyaşları sel oldu

Rakamları göz kamaştırdı

Roger Federer kariyeri boyunca bir çok önemli başarıya imzasını attı. 310 hafta dünya bir numarasında kalmayı başaran İsviçreli raket, 5 kere de yıl sonunda tekler sıralamasında zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

Kariyerinde 103 şampiyonluğu bulunan İsviçreli tenisçi, çıktığı 31 Grand Slam finalinde 20 şampiyonluk elde etti.

Bu 20 şampiyonluğun 8’i Wimbledon, 6’sı Avustralya Açık, 5’i Amerika Açık ve 1 tanesi de Fransa Açık turnuvalarında geldi.

Herkes veda mesajı geçti

İsviçreli raketin vedasına dair bir çok sporcu sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Alman futbolcu Toni Kross, “Bunun sona ermesini asla istemiyorum” şeklinde bir tweet attı. Çek raket Kvitova, “Son maçına kadar seni izlemek güzeldi. Kariyerini sonlandırmanın güzel bir yolu” paylaşımını yaptı. Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas, “Eğer Roger bana hayal kurma fırsatı vermeseydi bu an asla mümkün olmayacaktı. Bu anı ona borçluyum. Seni tüm kalbimle seviyorum” ifadelerini kullandı.

Roger Federer efsanesi veda etti Gözyaşları sel oldu

‘Benim için bir onurdu’

Rafael Nadal, karşılaşmanın kendisi için zor geçtiğini itiraf etti. İspanyol tenisçi “İlk birkaç servisin benim için çok zor olduğunu söylemeliyim. Normal hareketlerimi yapamadım. Çift hata ile başladım ve biraz titriyordum. Her şeyi tek tek halletmek için zor bir gün oldu ve sonunda her şey çok duygusal hale geldi. Federer’in bu anlarına tanıklık etmek benim için büyük bir onurdu. Roger turdan ayrıldığında, hayatımın önemli bir kısmı da ayrılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Roger Federer efsanesi veda etti Gözyaşları sel oldu

‘Başka yerlerde görüşmek üzere’

Federer eşi Mirka’ya da teşekkür ederek duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Eşim kariyerim boyunca bana çok destek oldu. Benim uzun zaman önce tenise veda etmemi isteyebilirdi ama yapmadı. Devam etmemi sağladı ve bu oyunu oynamama izin verdi. Hayranlarıma söylemek isteiğim bunun bir son olmadığı. Yine dünyanın farklı yerlerinde başka tenis kortlarında bir araya gelmeye devam edeceğiz. Daha önce hiç oynamadığım yerlere giderek oralarda oynamayı istiyorum.”

Yazarlar