Galatasaray Roman Bürki kimdir kaç yaşında? Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Roman Bürki hayatı ve kariyeri...

Roman Bürki kimdir kaç yaşında? Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Roman Bürki hayatı ve kariyeri...

28.01.2022 - 15:52 | Son Güncellenme:

Roman Bürki kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Muslera'nın sakatlanması ve İsmail Çipe'nin istenilen performansı gösterememesi nedeniyle teknik direktör Torrent'in gelmesi ile transferde öncelik kaleci transferine çevrildi. Peki Roman Bürki kimdir kaç yaşında? Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan kaleci Roman Bürki hangi takımlarda forma giydi?

Roman Bürki kimdir kaç yaşında Galatasarayın transfer gündeminde yer alan Roman Bürki hayatı ve kariyeri...

Roman Bürki kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu sezon Süper Lig'de beklenilenin çok uzağında kalan Galatasaray'da kaleci Muslera'nın sakatlanması ve İsmail Çipe ve Fatih Öztürk'ün istenilen performansı verememesinin ardından Galatasaray'da gözler kaleci transferine çevrildi. Borussia Dortmund forması giyen Roman Bürki'yi kiralamak için çalışmalarını hızlandıran Galatasaray'da gündemde yer alan Bürki için Galatasaray'lı taraftarlar araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Roman Bürki kimdir?

Haberin Devamı

ROMAN BÜRKİ KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

14 Kasım 1990 yılında dünyaya gelen İsviçre milli takım futbolcusu olan Roman Bürki Borussia Dortmund forması giyiyor. Kariyerine 2009 yılında Young Boys takımında başlayan Roman Bürki daha sonra sırasıyla FC Thun, FC Schaffhausen, Grasshopper, Grasshopper, SC Freiburg, Borussia Dortmund kulüplerinde oynadı.

1.80 boyunda olan kaleci Roman Bürki'nin Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 1.80 milyon euro olarak gösteriliyor. Sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılında sona erecek oyuncu 1 Temmuz 2015 yılında takıma katıldı.

 

 

Yazarlar