Skorer Rooney zirveye taşıdı

Rooney zirveye taşıdı

12.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere 1. Ligi’nde en çok şampiyonluğu bulunan iki takım Manchester United ve Liverpool, 25.hafta mücadelesinde Old Trafford Stadı’nda karşı karşıya geldi

Rooney zirveye taşıdı

Seyircisinin desteğini arkasına alan Kırmızı Şeytanlar rakibini devirerek mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 2. yarısında ev sahibi ekip 47. dakikada Rooney’nin kornerden gelen topa vuruşuyla 1-0 öne geçti. 50’de Rooney bir kez daha sahneye çıktı. Valencia’nın pasıyla hareketlenen golcü oyuncu topu kalecinin bacakları arasından ağlara gönderdi: 2-0.
80’de Suarez farkı bire indirdi ve maç 2-1 sona erdi. United bu galibiyetle maç fazlasıyla lider oldu.

Haberin Devamı

DİĞER SONUÇLAR
Blackburn-QPR: 3-2
Bolton-Wigan: 1-2
Everton-Chelsea: 2-0
Fulham-Stoke: 2-1
Sunderland-Arsenal: 1-2
Swansea-Norwich: 2-3
Tottenham-Newcastle: 5-0

Dortmund durmadı
Bundesliga’da lider Borussia Dortmund, sahasında Bayer Leverkusen’i 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Ev sahibi ekibi galibiyete taşıyan gol 45. dakikada Shinji Kagawa’dan geldi. Sarı-siyahlılar bu sonuçla üst üste 5. galibiyetini alarak puanını 46’ya çıkardı. Günün bir diğer maçında ise Bayern Münih evinde Kaiserslautern’i 2-0 mağlup etti.

DİĞER SONUÇLAR
Mainz-Hannover: 1-1
Stuttgart-Hertha: 5-0
Bremen-Hoffenheim: 1-1
M’Gladbach-Schalke: 3-0

Barça kayıp
İspanya’da Barcelona, Osasuna deplasmanından eli boş döndü. Rakibi önünde 5 ve 22. dakikalarda Lekic’in attığı gollerle geriye düşen Barça, 51’de Sanchez ile farkı bire indirdi. 56’da Garcia’nın sayısı farkı tekrar ikiye çıkardı, 73’te Tello konuk ekibin 2. golünü attı ve mücadele 3-2 Osasuna üstünlüğüyle sona erdi. Gecenin diğer maçında Atletico Madrid, Arda Turan’ın 70 dakika oynadığı karşılaşmada Santander ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Milan geç açıldı
Seria A’da gecenin maçında Milan, güçlü rakibi Udinese’yi deplasmanda 2-1’lik skorla devirdi, şampiyonluk iddiasını gösterdi. Ev sahibi 19. dakikada Di Natale ile öne geçti. 77’de Maxi Lopez ile beraberliği yakalayan kırmızı-siyahlılar, 85’te El Shaarawy’nin golüyle zafere uzandı. Gecenin diğer maçında ise Cagliari, Palermo’yu 2-1 yendi. Ligde bugünkü Juventus-Bologna ve Fiorentina-Parma maçları kar nedeniyle ertelendi.