İngiltere Premier Lig ROY KEANE HAYATI OLAY

ROY KEANE HAYATI OLAY

01.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa ile anlaşan Roy Keane, Britanya ve İrlanda futbolunun son 20 yıldaki en sansasyonel isimlerinden biri. M.United’ın efsanesi; asi karakteri, aldığı cezalar ve sıra dışı açıklamalarıyla yeşil sahalara damgasını vurmuştu

ROY KEANE HAYATI OLAY

ULAŞ GÜRŞAT

Kasımpaşa, Britanya ve İrlanda futbolunun son 20 yıldaki en sansasyonel futbol adamlarından birisi olan Roy Keane’i göreve getirdi. 41 yaşındaki İrlandalı teknik adam müthiş futbolculuğundan sonra teknik direktör olarak istediği başarıyı yakalayamamış olsa da o hep İngiliz basınında yaptıkları ve söyledikleriyle yer aldı.

Haberin Devamı

Alex Ferguson emekli olduktan sonra yerini Roy Keane’in alacağını öngörmüş olsa da İrlandalı şimdilik Metin Diyadin’den boşalan koltuğa oturacak. Futbola 1989’da İrlanda’nın Cobh Ramblers takımında başlayan Keane, 1990’da Nottingham Forest’a transfer oldu ve burada üç yıl forma giydi. 1993’te Manchestser United’a giden Keane, Kırmızı Şeytanlar’da 13 sezon forma giyerek, Old Trafford’un ikonu haline geldikten sonra bir yıllık Celtic performansıyla aktif futbol hayatına son verdi.
Roy Keane 2006-2008 yılları arasında Sunderland’i, 2009-2011 yılları arasında ise Ipswich Town’ı çalıştırdı, ancak futbolculuğundaki başarıları elde edemedi. Keane saha içinde hırsı ve oyun görüşüyle pozisyonunun en iyi futbolcularından birisiydi. Keane bu başarılı kariyeriyle beraber sansasyonları ve vukuatlarıyla da her zaman çok konuşuldu.

Haberin Devamı

İşte vukuatları:

1 2001 yılında oynanan Manchester Derbisi’nde Roy Keane, Alf-Inge Haland’ın dizine çok sert bir tekme attı. 8 maç ceza aldı. Haland bir daha iyileşemedi. Keane pişman olmadığını söyledi.
2 Nottingham Forest’ta forma giyerken bir maç sonrasında hocası olan Brian Clough’u sinirlendirdi ve kendisinden soyunma odasında bir yumruk yedi.
3 2011-12’de televizyon yorumculuğu yapan Keane bu işi sevmedi. SKY için bir maç yorumlayan Keane, “Bu işi hiç sevmedim. Yorumcu koltuğu yerine dişçi koltuğuna oturmayı tercih ederim” demişti.
4 1995’te Manchester United’da oynarken Crystal Palace’lı Gareth Southgate’in üstüne bastı. 3 maç ceza aldı.
5 Disiplinsizliğe tahammülü olmayan Keane, Sunderland’i çalıştırırken üç oyuncusu takım otobüsüne geç kaldığı için kendilerini almadan Barnsley deplasmanına gitti. Sunderland’in en iyi oyuncularından Liam Miller’ı daha sonra satılığa satılığa çıkardı.
6 2002’de Manchester United, Leverkusen’e elendiğinde Keane bazı takım arkadaşlarını “Rolex saatler, arabalar ve malikanelerinin derdine düşmüşler” diyerek eleştirdi.
7 2002-03 sezonunun başında Sunderland’li Jason McAteer’a yumruk attığı için 3 maç, Haland için söyledikleri yüzünden 5 maç olmak üzere toplam 8 maç ceza aldı.
8 Keane, Beckham’ın düğününe gitmemesiyle de olay oldu. Bleeding Wolf adında bir barın müdavimi olan Keane, “Düğün ve Wolf arasında bir tercih yapmam gerekiyordu. Wolf kazandı” dedi.
9 Kulübün televizyonunda Rio Ferdinand’ı “Haftada 120 bin pound kazandığın ve Tottenham’a karşı 20 dakika oynadığın için kendini süper star mı sanıyorsun” diyerek eleştirdi. İki hafta sonra Keane’in sözleşmesi feshedildi.