Dünyadan Futbol Rudi Skacel forma numarasıyla İskoçya'yı karıştırdı

Rudi Skacel forma numarasıyla İskoçya'yı karıştırdı

01.11.2012 - 14:12 | Son Güncellenme:

İskoçya Premier Ligi'nde Dundee United'ın yeni transferi 51 numaralı formayı tercih edince ortalık karıştı. İşte nedeni...

Rudi Skacel forma numarasıyla İskoçyayı karıştırdı

Skorer Özel

İskoçya Premier Lig takımları Dundee United, Hibernian (İrlandalılar) ve Hearts takımları, "51" numaralı forma yüzünden karıştı.

Çek futbolcu Rudi Skacel'in forma numarası tercihi tam anlamıyla bir kargaşaya neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Hearts takımından ayrılarak Dundee United'la kısa süreli bir anlaşma imzalayan Rudi Skacel forma numarası olarak 51'i seçti.

Ancak Skacel bu tercihi, eski takımı Hearts'in ezeli rakibi Hibernian'ı geçtiğimiz yıl kupa finalinde 5-1 yendikleri skora bağlayınca kıyamet koptu.

Hibernian taraftarı tam anlamıyla çılgına döndüren bu açıklama Dundee United taraftarını da kızdırdı çünkü 24 Mayıs 1909'da kurulan takımlarının ilk ismi Dundee Hibernian'dı.

Tepkiler üzerine ilk açıklama Dundee United'ın patronu Peter Houston'dan geldi. Hibernian taraftarından özür dileyen Houston "İnsanları üzmek benim hiç tarzım değil. Yeni transferimize birkaç numara önerdik ama o 51'i sordu. Biz de boş olunca o numarayı verdi. 5-1'i düşünerek 51'i tercih edeceği açıkçası hiç aklımıza gelmedi" dedi.