Euro2016 Rusya'da 'milli' deprem

Rusya'da 'milli' deprem

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Şampiyonası’na grup aşamasında veda eden Rus Milli Takımı şok bir kararla dağıtıltı. Spor Bakanı Vitaliy Mutko, “Artık milli takım yok” dedi.

Rusyada milli deprem

Rus Milli Takımı dün şok bir kararla sarsıldı. Rusya Futbol Birliği (RFS) Başkan Yardımcısı Nikita Simonyan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na grup aşamasında veda eden Rusya Milli Futbol Takımı’nın dağıtıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Rus Milli Takımı’nın, Fransa’daki finallerde yaşadığı başarısızlığın ardından ülke çapında, “Milli takım dağıtılsın” kampanyası başlatılmış ve 1 milyona yakın imza toplanmıştı.

Interfaks’ın haberine göre, Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, “Artık milli takım yok, dağıtıldı” dedi. Nikita Simonyan ise perşembe günü toplanarak takımın geleceği ile ilgili kesin bir karar vereceklerini bildirdi
Sonuncu oldular

EURO 2016’da grup aşamasında güçlü rakibi İngiltere ile berabere kalıp, Galler ve Slovakya’ya mağlup olan Rusya 1 puanla son sırada yer almış ve şampiyonaya erken veda etmişti.

38. sırada

Rus Milli Takımı, FIFA’nın son olarak açıkladığı Haziran ayı sıralamasında 9 basamak birden geriledi. 728 puanla 38. sırada yer alan Ruslar, 739 puanla 37. basamağa tırmanan Arnavutluk’un da arkasına bulunuyor. Bir sıra gerileyen Türkiye ise 915 puanla 19. basamakta oturuyor.

Yazarlar