Skorer ‘Sabrımız tükeniyor’

‘Sabrımız tükeniyor’

16.12.2008 - 01:01 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, hakem hatalarına isyan etti, “Bu hafta Eskişehirspor maçında da hata yapılırsa bu seyirciyi nasıl durduracağız? Gerektiğinde biz de yumruğumuzu masaya vurmayı biliriz” dedi

‘Sabrımız tükeniyor’

Bordo-mavili kulübün Başkanı Sadri Şener, hakem hataları yüzünden sezon başından bu yana çok önemli puanlar kaybettiklerini belirterek, Merkez Hakem Kurulu’na sert mesajlar gönderdi.
Trabzonspor’un oynadığı son 3 maçta yaşanan hakem hatalarının ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden Şener, “Bu hafta sahamızda Eskişehirspor’la oynayacağız. Ya onlar da hata yaparsa, bu seyirciyi nasıl durduracağız” diye konuştu.
Başkan Şener, hakemi baskı altına sokmak istemediklerini belirterek şöyle devam etti:
“Bu sezon geride kalan 15 hafta itibariyle çok iyi bir seyirci portföyü oluşturduk. Ama son 3 maçta hakemlerin verdiği çok kötü kararlarla puanlar kaybettik. Hakemler kötü niyetli demiyorum. Fakat Eskişehirspor maçında da bir hata yaparlarsa, çok büyük sıkıntılar doğabilir. Elbette hakemler de insan, hata yapabilir. Buna bir şey demiyoruz, ancak artık tahammülümüz kalmadı. Yardımcı hakemler son derece yetersiz, tecrübesiz ve bilgisiz. Bu sezon oynadığımız 15 maçta da orta hakemler, yan hakemlerin kaldırdığı tüm bayraklara uydu. Çünkü başka karar vermek işlerine gelmiyor, sorumluluk almıyorlar. İhale de hep yan hakemlere kalıyor.”
Sadri Şener, hakemlerin bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olacağını umduğunu söyledi. Bursaspor maçında yedikleri ofsayt golünü hatırlatan Trabzonspor Başkanı, “Yan hakeminin ismini 2 gün sonra unuturum ama orta hakem Kamil Abitoğlu, hep aklımda kalır. Eğer bu işi beceremiyorlarsa bıraksınlar. Zorla becereceğim, diye ısrarlı olmasınlar. Bu her işte böyledir. Ben başkanlığı beceremiyorsam kenara çekilirim. Hakemler de bunu yapmalılar” dedi.

Haberin Devamı

Federasyona açık mesaj
Hataların devam etmesi halinde daha sert bir tepki gösterebileceklerini de dile getiren Şener, “Bir iki maçlık öfkeyle konuşmak istemiyoruz ama bu hakem hataları devam ettiğinde biz de yumruğumuzu masaya vurmasını biliriz. Bu benim kişiliğimle pek uyuşmaz ama Trabzonspor için bunu yaparım. Trabzonspor, Trabzon’daki insanların her şeyi. Onun hakkını yedirtmem. Biz büyük bir camiayız, bu kadar hakem hatasına göz yummayız. Eğer bu tür olaylar devam ederse, bunun sonucunda MHK’nin görevden alınmasını talep edebiliriz. Şu anda sadece demeç veriyoruz ama bizim de federasyonda adamlarımız var. Gerektiğinde seçim çalışmaları başlatabiliriz. Artık bunları bizim dememizi beklemeden bazılarının yapması lazım” ifadelerini kullandı.


‘Kötüye ödül veriliyor’
Sadri Şener, yaptıkları hatalardan sonra hakemlere ciddi cezalar verilmediği sürece problemlerin önüne geçilemeyeceğini savundu. Şener, “İki hafta önce Halis Özkahya, bizim maçı inanılmaz hatalarla yönetiyor, bir sonraki hafta maç veriyorlar. Selçuk Dereli’de de aynı uygulamayı görüyorum. Sanki kötü yöneten ödüllendiriliyor. Hatalı yöneten hakeme maç verdiğin sürece, bu böyle devam eder. Hakemlere de çok önemli cezalar keseceksin, gerekirse 1 sene maç vermeyeceksin” dedi.

‘Tekke gündemde değil’
Trabzonspor Başkanı, eski kaptanları Fatih Tekke’nin transfer gündemlerinde olmadığını açıkladı. Fatih’in bonservisinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Sadri Şener, “Fatih, Rusya’da başarılı ve zaten bonservisi çok pahalı bir oyuncu. Gökdeniz de mutluymuş. Kendisi gitmeyi çok arzu etmişti. Bunlar bizim kendi insanlarımız. Yarın gelirlerse onlara hayır diyemeyiz. Onların da bu kulüpte hakları var” diye konuştu. Şener, gerekirse 1-2 takviye yapabileceklerini de açıkladı.