Basketbol Sabrın sonu Larkin!

Sabrın sonu Larkin!

10.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin transfer listesinde de bulunan Shane Larkin Anadolu Efes’e alışması kolay olmayınca Teodosic karşılığında Clippers’a gönderilmek istenmiş, bu transfer gerçekleşmemişti. Sonrasında lacivert-beyazlıler onun form tutmasını bekledi, sabretti ve yıldızı kazanmayı başardı.

Sabrın sonu Larkin

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Euroleague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, Barcelona karşısında son derece kritik bir maçı kazanarak, ilk 4 yarışında avantaj yakalarken, herkes ABD’li yıldız Shane Larkin’in performansını konuştu.

Barça karşısında 7’de 7 serbest atış, 7’da 6 iki sayı, 8’da 6 üç sayı isabetleriyle 28 dakikada 37 sayı üreten, 5 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile istatistiklerini süsleyen, savunmacılarını ‘bilek kırma’ hareketleriyle yere sererken, ilk kez Sinan Erdem’in tamamını dolduran taraftarı mest eden Shane Larkin, tam anlamıyla ‘sabrın sonu selamet’ sözünü haklı çıkardı.

Aslında Baskonia formasıyla Euroleague’de neler yapabileceğini fazlasıyla ispatlamış, NBA maceralarında ise özellikle ilk bölümde sakatlığı nedeniyle istediği ritmi bulamamış, buna rağmen sezon başında Avrupa transfer piyasasının en gözde isimlerinden birisi olmayı başarmıştı Larkin.

Haberin Devamı

Clippers istemedi

Wanamaker’ın NBA’e gidişinin ardından Avrupa’nın belki de en iyi takımı Fenerbahçe’nin listesinde de başı çekiyordu ABD’li yıldız. Ancak sarı-lacivertli ekip ona gittiğinde henüz NBA defterini kapamamış ve Euroleague’i düşünmediğini söylemişti. Zaman çabuk geçti, Fenerbahçe Ennis ile sözleşme imzalarken, Efes istediği ismi bulamamıştı. Şans o ya; Larkin NBA’den umudu kesince, rotayı Euroleague’e çevirdi, lacivert-beyazlı ekip de bu flaş transferi gerçekleştirdi.

Ama sezona hiç iyi başlamadı Larkin, uzun süre bekleneni veremedi. Bu durum onu da mutsuz ediyor, süresi azaldıkça bu yüzüne de yansıyordu. O sırada Teodosic Avrupa’ya dönmek isteyince Efes Sırp oyuncunun kulübü Clippers’a takas teklif etti ama bu kabul görmedi. Efes ya Larkin ile yollarını ayıracak ya da sabredecekti, onlar 2. seçeneği seçti. Beaubois’in sakatlığı ve formsuzluğu, hem dakikalarını, hem de sorumluluklarını artırdı Larkin’in, o da yeteneklerini sergilemeye başladı.

Son 4 maçı çift hanelerle bitirirken, takımın liderliğini almayı bildi. Barcelona karşısındaki performansı onun ne kadar önemli bir yıldız olduğunu gösterdi. Şu bir gerçek ki, Efes biraz şansının, biraz da sabrının sayesinde Euroleague’in en iyi kısalarından birine direksiyonu verdi. Coach Ergin Ataman’ın böyle oyuncuları sevdiği ve iyi verim aldığının örneği geride kalan yıllarda öyle çok ki. Lacivert-beyazlı ekip için şimdi hayal, bu hikayenin sonunun Larkin’in Euroleague’e merhaba dediği Vitoria’da düzenlenecek Final Four’da sona ermesi...