Diğer "Sadece altını düşünüyorum"

"Sadece altını düşünüyorum"

24.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkinci kez Dünya Şampiyonu unvanını alan İrem Yaman, her zaman en iyisini yapmak istediğini söyledi.

Sadece altını düşünüyorum

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Milli tekvandocu 24 yaşında olmasına rağmen adını tarihe kazıdı. Manchester’da rakiplerini geride bırakarak altın madalya alan Yaman, “Kürsü benim için sadece birincilik. Diğer dereceler beni mutlu etmeyecek biliyorum. Çünkü bir işi yapıyorsam, en iyisini yapmayı istiyorum” dedi.

İngiltere’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda zirveye çıkan ve ikinci kez organizasyonda altın kazanarak tarihe geçen İrem Yaman, hem başarısının sırrını, hem de Tokyo Olimpiyatları’ndaki hedefini MİLLİYET’e anlattı.

Türk tekvandocu olarak bir ilki başardın. Başarı çıtası senin için hep yükseliyor. Bu üzerinde baskı yaratıyor mu?

-Başarı sınırsız bence. Bir dünya şampiyonluğu da başarı, 2 dünya şampiyonluğuda.. Ben 2015’te ilk dünya şampiyonluğunu elde ettiğim andan itibaren ikincisi için çalıştım. Çünkü hedef her zaman bir adım ötesi olmalı. İlki gerçekleştirmek istiyordum daima.. İlk Grand Slam şampiyonluğunu 2017’de aldım ve şimdi iki kere üst üste dünya şampiyonluğunu kazandım.. Tarihe geçmek büyük gurur benim için. Ama baskı değil bu başarılar daima beni hedefe giden yolda diri tutuyor. Ve sadece şunu diyorum müsabakaya çıkarken. Daha önce yaptın, yine yaparsın..

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonluğu büyük bir başarı. Fakat 2020’de olimpiyatlar var. Aklım orada diyor musun sürekli?

-Kesinlikle.. Kariyerimde tüm altın madalyalara sahibim, bir tek olimpiyat altını eksik. Onu almak ve Türkiye’ye yine büyük bir gurur yaşatmak istiyorum. Her zaman bunun için çalışıyorum ve başaracağıma inanıyorum.

Federasyon Başkanı Metin Şahin de, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sana olan desteklerini dile getiriyor. Bu sana bir kuvvet oluyor mu?

-Onların ve Türk halkının beni desteklemesi en büyük motivasyon kaynağımdan biri. Yanımda olan insanların bana inandığını ve güvendiğini bilmek, kazanmak için bir sebep daha demek.

Tokyo’da her sporcunun hedefi tabii ki altın. Sen kürsü için neler düşünüyorsun?
-İlkleri başarmak beni mutlu ediyor. Tokyo’daki olimpiyatlar için de bunu düşündükçe heyecanlanıyorum. Bu branşta ilk altını Türkiye’ye kazandırmak istiyorum. En büyük konsantrasyonum da bu açıkçası. Ve performansımı her zaman geliştiriyorum, yaptığım maçları daima izliyorum. Kürsü benim için sadece altın madalya. Diğer dereceler beni mutlu etmeyecek biliyorum. Çünkü bir işi yapıyorsam en iyisini yapmayı istiyorum.

Haberin Devamı

‘Ailemi çok özlüyorum’

Her sporcu gibi yoğun bir tempodasın. Bu konudan şikayetçi misin?
-Şikayet demiyelim de arada yakınmalarım olmuyor değil. Çünkü kamp dönemi çok uzun. Ailemi çok özlüyorum. Ve idmanlar yoğun... Arada sakatlanmalar olunca iyice zorlaşabiliyor. Ama her zaman şuna inandım her zorluktan sonra büyük bir başarı elde ediyorum ve yüzümdeki kocaman gülümsemenin sebebi oluyor bu zorluklar.
‘Umut olsun’
Genç yaşına rağmen bu spora başlayanlar için bir idol oldun. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
-Eğer gençlere ve özellikle kız çocuklarına idol olabiliyorsam, onları hayatın her alanında başarılı olabileceklerine inandırabiliyorsam doğru yoldayım demektir. Başarılarım onlara daima umut olsun.

Yazarlar