Beşiktaş SADECE KAZA!

SADECE KAZA!

01.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olayların savunulacak bir yanı yoktur. Bu olayı örtmeden, gittiği yere kadar gideceğiz. Durum vahimdir ve yargıya intikal etmiştir Yönetim içinde olup da kendini kandırılmış olarak gören kişi, eğer birazcık Beşiktaşlılık duruşu olduğunu düşünüyorsa istifa etmelidir 31 Mart’ta Beşiktaş’ın, UEFA lisansı alabilmesi için başkan olarak gittim ve noterde kulübün vergilerine şahsi kefaletimi verdim

SADECE KAZA

İdari anlamda peş peşe yaşanan depremlerle sarsılan Beşiktaş'ta, Başkan Fikret Orman, dün basının karşısına çıktı, gündemi değerlendirip, hafta sonunda yapılacak tüzük değişikliğine açıklık getirdi.
Başkan Orman'ın sözleri şöyle:
- Başkan olduğum 13 ay öncesindeki kongrede de ilk günden beri yanımda olan Tamer Kıran’dır.
- Tamer, Beşiktaş için gecesini gündüzüne katıp, cemiyetler içinde aldığı görevleri bir yana bırakıp benle beraber çok önemli görevler yapmıştır. Tamer Kıran arkadaşımız kendi iradesiyle istifa etmiştir. Bu, ben ve arkadaşlarım açısından bundan önceki istifalar gibi normal bir istifa değildir.
- Olan olayın savunulacak bir yanı yoktur. Biz de savunma taraftarı değiliz. Bu organize bir iş değildir. Sadece bir kazadır.
- Beşiktaş Kulübü, camiası ve yönetim kurulu olarak bu tip olayların hepsini kınıyoruz. Bunun içinde olan herkesle mahkeme ve kanunlar önünde tüm mücadelemizi vereceğiz.
- Bu olayı örtmeden gittiği yere kadar gideceğiz. Olay vahimdir ve yargıya intikal etmiştir.
- Yönetim kurulunun içinde olup da kamuoyunun önüne çıkarak, kendini kandırılmış olarak gören kişi hemen istifa etmelidir. Eğer birazcık Beşiktaşlılık duruşu olduğunu düşünüyorlarsa hemen bugün derhal istifa etmelidir.

‘Her şey iyi gidince...’
- Beşiktaş’ın 200’ün üzerinde davası varken bunların hiçbirisine iştirak etmeyip, Beşiktaş kongresi yaklaştı diye bu hareketlere girmeyi tasvip etmiyorum. Bahsettiğim kişi Levent Erdoğan'dır.
- Tüzükle alakalı çalışmalarda treninin en son vagonuna bindim.
- Beşiktaş’ta borçlar ödenmeye ve her şey iyiye gitmeye başlayınca, Beşiktaş’ın iç hesaplaşmalarının tüzük üzerinden yapılmasını samimiyetsiz ve yakışıksız buluyorum.
- Seçimle ilgili bir hesabı olan varsa yakında gelecek genel kurulda, er meydanında, tüzüğün müsaade ettiği şekilde herkes aday olabilir.
- Beşiktaş’ın anayasası üzerinden ve bu kadar tarihi kararların alınacağı bir süreçte bunun mevzu edilmesini çok yakışıksız buluyorum.

Yönetim 10’a iniyor
- Biz Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız diyerek bir bütçe yaptığımızda bunun bir geçerliliği olmaz. Esas olan kongrenin sezon bittikten sonra yapılmasıdır.
- Borçlanma varsa da genel kuruldan izin alacaksınız. Borçlanarak genel kurulun önüne gitmeyeceksiniz.
- Tüzüğe 3 konu haricinde müdahil olmadım. Başkanlığın 2 dönemle sınırlanmasını istedim. Herkes geldiği gibi gitmesini de bilmeli. Bunun yanı sıra '2016 senesine kadar geçiş dönemi olsun’ dedik.
- 31 Mart’ta Beşiktaş, UEFA lisansı alabilmesi için başkan olarak gittim ve noterde kulübün bütün vergilerine şahsi kefaletimi verdim. Vermemiş olsaydım lisans alamazdı. Bütün borcu üzerine alan birisi, kendisini kurtarmak için 2016 yazar mı?
- Yönetim kurulu üye sayısını 10 asil 5 yedek olmak üzere toplamda 15’e indiriyoruz.
- Sporda şiddet yasası kapsamında kulübe zarar verenler de kulüpten ihraç edilecek.