Diğer ‘Sadece son oktan emindim’

‘Sadece son oktan emindim’

06.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fanatik Sports and Business Summit 2021’de konuşan olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz “Son oktaki yaşadığımız baskı ve stresi yönetebilme antrenmanları yaptık. 10 atacağına emin olduğum tek ok oydu” dedi

‘Sadece son oktan emindim’

Fanatik gazetesinin düzenlediği, Vestel’in ana sponsorluğunu üstlendiği Fanatik Sports and Business Summit 2021, olimpik sporcular ve yöneticilerin katılımıyla düzenlendi. İstanbul’da bulunan Raffles Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğe Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Orçun Çevikoğulları, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin, Artistik Cimnastik Milli Takımı Antrenörü Yılmaz Göktekin gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

İlk olarak yapılan okçuluk oturumunda Mete Gazoz 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kazandığı altın madalyanın hikayesinden bahsetti. Gazoz “Biz özellikle bu sene, son oktaki yaşadığımız baskı ve stresi yönetebilmek için gereken antrenmanları yaptık. Bizim olimpiyatlara gittiğimiz gün kendimize söylediğimiz söz şuydu: ‘Biz gelene kadar elimizden gelen her şeyi yaptık. Daha iyi olmak için yapabilecek hiçbir şey yok. Olursa olacak.’

Olimpiyatlarda o son okun 10’a gideceği çok belliydi. 10 atacağına emin olduğum tek ok oydu. 5 sene boyunca çok fazla çalıştık ve çok fazla emek verdik. Bir yerde bu emeklerin karşılığını alacağımızı biliyorduk. Tokyo, bizim için her şeyin başlangıcı oldu” dedi.

‘Hem ülke hem Türk kadını için’

Haberin Devamı

Fanatik Sports and Business Summit’teki voleybol oturumunda A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar açıklamalarda bulundu. Eda “Biz hem ülkemizi hem de Türk kadınını göstermek için mücadele ediyoruz. Bunun yanında iltifatlar aldığımız zaman çok daha fazla mutlu oluyoruz. Biz nasıl bir takım olduğumuzu gördük” dedi. Cimnastik oturumunda ise Tokyo’da tarihi bir bronz madalya alan Ferhat Arıcan “Ben bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmeliyim” ifadelerini kullandı.

‘Sadece son oktan emindim’

Yazarlar