Skorer 'Sahte atlete paydos

'Sahte atlete paydos

07.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ÖZGÜR ÖZGÜRENGİN

Sahte atlete paydos



Sahte atlete paydos
Pistlerdeki unvanıyla "Rüzgarın Kızı", şimdi kaynayan atletizm kazanın yeni umudu oldu... Atletizm Federasyonu başkanlığındaki görevinden alınan Fikret Çetinkaya'dan boşalan koltuğun yeni patronu Semra Aksu iddialı geliyor.
Pazartesi günü resmi görevine başlayacak 38 yaşındaki Aksu, "Atletizmde son zamanlarda can sıkıcı gelişmeler oldu. Yedi aylık görev süremde bu olumsuzlukları en aza indirmeye çalışacağım. Hakemlik yapıp, herkesi dinleyip, uzlaşma dönemi başlatacağım. Öncelikle kurullarımı oluşturmak için kolları sıvayacağım. Yönetim kurulunu zenginlerden değil, atletizm pistlerinin tozunu yutan insanlardan oluşturacağım" dedi.
272 kez milli formayı giyen, 300'e yakın madalya kazanan ve halen kırılamayan yedi Türkiye rekoruna imza atan Aksu, "Sahte evlilikler yapıp, bir şampiyona için Türkleşen atletlere kapıyı kapatacağım. Ancak Nora gibilere her zaman forma hazır. Türk atletizmi bu yanlışların faturasını çok ağır ödedi. Alt yapıyı yeniden canlandırıp, okullarla, beden eğitimi öğretmenleriyle iş birliği içerisine girerek, her şeye yeniden başlayacağız" diye konuştu.
1979 yılında atletizme başlayıp, 1984 Los Angales ve 1988'de Seul Olimpiyatları'nda milli formayı giyen çiçeği burnunda başkan ilk hedefini de olimpiyat olarak çiziyor. Aksu, "Sidney'de başarılı olmak zorundayız. Kampların tümünü İzmir'de yapacağız" yorumunu yaptı.

Yazarlar