Skorer SAM İlk profesyonel maçında Sam amcanın karşısında

SAM İlk profesyonel maçında Sam amcanın karşısında

14.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

SAM İlk profesyonel maçında Sam amcanın karşısında

SAM İlk profesyonel maçında Sam amcanın karşısında


Dünya şampiyonu boksörümüz, yarın ABD'li Speight ile mücadele edecek


       Türk boksunun "dünya şampiyonu" apoletli altın yumruğunu Sinan Şamil Sam, profesyonel yaşamındaki ilk sınavına yarın çıkıyor. Amatörlüğe veda ettikten sonra Alman Üniversium kulübü ile anlaşarak profesyonel boksu seçen Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, yarın ABD'li Exxum Speight karşısında
       yeni dünyaya ilk adımını atacak.
       ABD'li rakibi Speight ile Preussag-Arena Spor Salonu'nda karşılaşacak olan Sam, günde çift anrenmanla bu ilk ciddi sınavını hazırlandı. Almanya'ya geldiğinde 115 kilo olan Sam, yoğun bir çalışma programının ardından 103 kiloya indi ve bu maça hazır hale geldi. Çalışmalarını antrenörü Michael Timm yönetiminde her gün 10 kilometre kros, teknik ve teorik ders, ter atma antrenmanlarıyla sürdürdü.

Mutlak galibiyet

       Rakibi hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığını açıklayan boksörümüz, maça mutlaka kazanmak için çıkacağını belirterek, "İyi hazırlandım ve formdayım. Arkamda Almanya'daki 2.5 milyon Türk ve 65 milyonluk Türkiye olacak. Böyle bir atmosferde rakibimin kim olduğu benim için önemli değil. Kazanmak istiyorum ve kazanacağım. diye konuştu.
       Sam, yetiştiği taktirde ringe Ay - Yıldızlı atlet ve şortla çıkacağını da belirterek, "Beni milletime olan sevgim ve bayrağımıza karşı beslediğim sevgi bu günlere getirdi. İşte bu yüzden maçlara bu görüntü ile çıkmak istiyorum dedi.
       Maç saatine kadar Hamburg'da kampa çekilen boksörümüz kalan saatlerini menaceri ve boksör arkadaşı Ahmet Öner ile tavla oynayarak geçeriyor. Sadece pazar günleri dinlenme fırsatı bulan Sam, Ahmet Ünlü'nün çiftlikteki atına binerek Kars'taki çocukluk günlerini yaşıyor. ABD'li Speight ile yapacağı ilk maçından elde edeceği para ile ilkokulu okuduğu Kars'ın Şahnalar İlkokulu'na bilgisayar almak, ve okuldaki ögrencilere spor malzemesi hediye etmek istiyor.
       6 Mayıs'ta ikinci kez profesyonel olarak ringe çıkacak olan Sam, bu maç öncesi 100 bilet satın alarak elde edilecek geliri de depremzedelere göndermeyi planlıyor. Dünya şampiyonu olduktan sonra ilk olarak Milliyet ekibiyle depremzedelerin yaralarını sarmaya koşan şampiyon boksör o günleri unutamadığını söylüyor. Almanya'da çok mutlu olduğunu ve yaşamının sadece boks olduğunu belirten genç boksör amacının ileride bir şirket kurarak Türk boksörlerini Almanya'ya getirmek ve onların bir yandan boks yapmalarını, bir yandan da para kazanmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.