Skorer Şamiloğlu mucizesi

Şamiloğlu mucizesi

16.05.2008 - 00:04 | Son Güncellenme:

Olimpiyat vizesi için gittiği yarışmadan önce ciddi şekilde sakatlanan milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, dört ay sonra Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı, Türkiye’nin cimnastik tarihinde bir ilki başardı

Şamiloğlu mucizesi

İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda barfiks kategorisinde üçüncü olarak bir ilk imza atan Ümit Şamiloğlu’nun, bu tarihi başarıya ağır bir sakatlık döneminden sonra ulaştığı ortaya çıktı.
Geçen yıl Kasım ayında olimpiyat vizesi alabilmek umuduyla gittiği Dünya Şampiyonası öncesi dirseğindeki bağları zedelenen ve kasları yırtılan Şamiloğlu, dört aylık bir süreçte mucizevi bir şekilde iyileşip kürsüye çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

‘Babam hırs yapmış’
Babasının ısrarı ile 10 yaşında cimnastik sporuna başlayan Şamiloğlu’nun öyküsü de bir hayli ilginç;
“Babam beden eğitimi derslerinde kasadan atlayamazmış. Gizlice salonun anahtarlarını alıp çalışırmış. Sonunda başarmış. Cimnastik tutkusunu bana o aşıladı. Babamın ısrarıyla Bolu’daki eğitim kampına alındım. Ailemden uzakta zor günler yaşadım. Üzerine bir de kolum kırıldı. İyileştikten kısa bir süre sonra aynı yerden yine sakatlık yaşadım. Dört ay önce ameliyat oldum ama yılmadım. Çok çalışarak ve cesaretimi kaybetmeden bugünlere geldim.”

‘Avrupa farklı’
“İsviçre’de tüm basın şampiyonayı takip etti. Havaalanındaki görevli insanlar, yolcular bile ‘işte Avrupa üçüncüsü’ diyerek tebrik etti. Ancak ülkemde durum farklı. Benim için önemli olan başarı değil, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bir bayrak altındaki 70 milyon Türk’ü temsil ediyordum. Bunun verdiği duygu, onur tarif edilemez. Özbekistan ve Ukrayna’dan teklif almama rağmen ülkemi terk etmedim. Ancak şampiyonadan döndükten sona Türkiye’de havaalanında liseden bir arkadaşımla karşılaştım. Onun bile umursamaz bir tavır takındığını hissettim”.
Bolu’dan, öğretmen olarak tayin edildiği Ankara’ya taşınan ve bu yaz evliliğe hazırlanan Şamiloğlu, gelecek için de henüz plan yapmamış:
“Bütün hedeflerim buraya kadardı. Şimdi yeni bir yol haritası çıkarmam gerekecek. 2008 Pekin’i sakatlığım sonucu şanssız şekilde kaçırdım. Fakat 2012 Londra Olimpiyatı’nda madalya almak istiyorum. Öncesinde de Dünya Şampiyonası’nda kürsüye çıkabilirim. Bir Türk’ün de cimnastikte neler başarabileceğini gösterdiğim ve bana güvenenleri mahçup etmediğim için çok mutluyum”. 

Haberin Devamı

Sen şampiyonsun!
Ümit Şamiloğlu’nu telefonla arayarak kutlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, milli cimnastikçiye destek sözü verdi. Yarım asırdır cimnastikte
böyle bir başarı yakalanmadığını belirten Atalay, “Sen benim gözümde Avrupa Şampiyonu’sun. Ödüllendirilmen ve daha çok desteklenmen için elimden geleni yapacağım” dedi.