Beşiktaş "Şampiyon ve Türk olsun"

"Şampiyon ve Türk olsun"

05.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı yöneticilerin, “Türkiye’de şampiyonluk yaşamış yerli hoca gelmeli” görüşünü savunduğu belirlendi. Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam’ın isimleri ön plana çıkarken, Şenol Güneş’e de teklif yapılacağı öğrenildi.

Şampiyon ve Türk olsun

Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun önceki gün gerçekleştirdiği 4 saat süren kritik toplantıda, Başkan Fikret Orman’ın, yeni teknik direktör konusunda herkesin görüşünü aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yeni teknik patron konusunda tek tek görüş belirten siyah-beyazlı yöneticilerin, “Türkiye’de şampiyonluk yaşamış yerli bir teknik direktör getirmeliyiz” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı. Bu kriterler çerçevesinde Mustafa Denizli ön plana çıkarken, Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam’ın isminin de camia içinde konuşulmaya başlandığı aktarıldı. Şenol Güneş’i de listesinde tutan Başkan Fikret Orman’ın, yöneticilerin görüşlerini tek tek not ettikten sonra yeni teknik direktörün isminin kısa süre içinde netlik kazanacağını söylediği öğrenildi.

Yönetimin görüşleri doğrultusunda teknik direktör arayışlarına hız veren Başkan Orman’ın; Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam ile görüşerek, Beşiktaş’ın şartlarını ve gelecek planlamasını anlatacağı aktarıldı. Orman, bu üç teknik adamdan biriyle anlaşamaması durumunda rotasını bu kez yabancı hocalara çevirecek. Marsilya’yı çalıştıran Marcelo Bielsa’nın, Beşiktaş Başkanı’nın listesinde ilk sırada olduğu, Zico’nun da adaylar arasında yer aldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Sürpriz teklif

Siyah-beyazlı yönetime yakın olan camia içinden bazı isimlerin, Başkan Fikret Orman’a sürpriz bir öneride bulundukları belirlendi. Beşiktaş’ın eski efsane isimleri Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin, Metin Tekin, Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar’ın kulüpte görevlendirilmesinin istendiği öğrenildi. Bazı kongre üyelerinin; sportif direktörlük, teknik direktörlük, yardımcı antrenörlük, arama tarama komitesi ve transfer komitesi gibi birimlerde bu oluşumum çok yararlı olacağını söyledikleri ancak yönetimin bu teklife soğuk yaklaştığı kaydedildi.

Güneş ayrıldı

Şenol Güneş, Bursaspor’la yollarını ayırdı. Başkan Recep Bölükbaşı ile bir araya gelen Güneş, “Görüşmemiz ayaküstü oldu. Başkan, ‘Ne yapacağız’ dedi. Ben de daha önce yaptığımız konuşmaları hatırlattım ve futbolcuların kalması gerektiğini bildirdim. Aceleleri varsa yerime teknik adam bakabileceklerini de söyledim” dedi. Görüşmenin ardından Bursa’dan ayrıldığını belirten Güneş, Devler Ligi finalini izleyeceğini ve daha sonra tatil yapacağını söyledi.

Yazarlar