Fenerbahçe "Şampiyon yaparım" demedi

"Şampiyon yaparım" demedi

13.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile İsmail Kartal arasında yapılan görüşmede ilginç diyaloglar yaşandı.

Şampiyon yaparım demedi

Yöneticiler Kartal’a F.Bahçe’yi çalıştırıp çalıştıramayacağını sordu. 18 yıllık teknik direktör olduğunu dile getiren sarı-lacivertli ekibin yeni hocası, “Ben bu yükü taşırım” dedi ama “Bu takımı şampiyon yaparım” ifadesini ise hiç kullanmadı. Ve ardından ekledi; “Ben Fenerbahçeliyim. Beni gönderseniz de ‘tamam’ derim. Ya da başka bir teknik adamla çalışacaksınız deseniz de sorun etmem. Önemli olan F.Bahçe’nin başarısı.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu. Ersun Yanal’ın ani istifası sonrası teknik adam arayışlarına giren sarı-lacivertli yönetim deneyimli hocada karar kıldı.

Takımı iyi tanıması, futbolcuların kendisini sevmesi ve geçen 4 yıldaki başarılı çalışmaları sebebiyle görev Kartal’a teslim edildi. Nihai karar verilmeden önce son Yönetim Kurulu toplantısına çağrılan genç çalıştırıcıya bu görevi yapıp yapamayacağı soruldu.

18 yıllık teknik direktör olduğunu dile getiren Kartal, “Ben bu takımı şampiyon yaparım” ifadesini ise hiç kullanmadı. İsmail Kartal, “Ben bu yükü kaldırırım. Takımı tanıyorum. Her bir oyuncudan nasıl faydanalacağımı biliyorum. Bu da benim işimi kolaylaştıracak” dedi.

Haberin Devamı

ÖRNEKLERE BAKILDI

Sarı-lacivertli takımın yeni teknik patronunun yöneticileri en çok etkileyen sözleri ise şunlar oldu;

“Ben Fenerbahçeliyim. Beni gönderseniz de ‘tamam’ derim. Ya da başka bir teknik adamla çalışacaksınız deseniz de sorun etmem. Önemli olan Fenerbahçe’nin başarısı. Takdir sizin...”

Yönetim Kurulu’nun yaptığı iki toplantıda da Kartal’ın teknik direktör olmasına büyük destek verildi.

Sezona çok az bir süre kalması, İsmail Kartal’ın takımı iyi tanıması ve gelecek yabancı bir teknik adamın uyum sorunu yaşama ihtimalinin bulunması yöneticileri böyle bir karara itti. Yönetimde bazı yöneticiler daha önce Löw, Hiddink, Aragones gibi dünya çapında hocalar getirildiğini ancak başarısız olunduğunu belirterek “Kartal’a bu şansın verilmesi ve bu risk alınmalı” yorumunda bulundular.

69. hoca

Fenerbahçe’nin 69. teknik direktörü olan İsmail Kartal, kulüpteki ilginç bir geleneği de gözler önüne serdi. Kartal, sarı-lacivertli kulübün tarihinde önemli bir yer tutan 1989’daki 103 gollü şampiyonluk kadrosundan çıkan 5. isim oldu.

Rakiplerinden farkı yok

Tecrübe konusunda soru işaretleri barındırmasına rağmen Kartal’ın rakiplerinden şampiyonluk tecrübesi bakımından bir farkı bulunmaması dikkat çekiyor. Galatasaray’da Prandelli’nin, Beşiktaş’ta Bilic’in, Trabzonspor’da Halilhodzic’in ve Bursaspor’da Şenol Güneş’in de kariyerlerinde lig şampiyonluklarının bulunmaması öne çıkan istatistik oldu.

Haberin Devamı



Yazarlar