Fransa 'Şampiyonlar' grubu

'Şampiyonlar' grubu

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her büyük turnuvada olduğu gibi bu kupada da ‘Ölüm’ grubu kuruldu. Ancak takımların hem bugünleri hem de dünlerine bakıldığında F Grubu adeta bir ‘Şampiyonlar’ grubu oldu.

Şampiyonlar grubu

EURO 2020’ye artık sayılı günler kala heyecan doruğa çıktı. 1 yıl ertelemeli olarak 2021’de gerçekleşecek turnuvada esas beklenti ise F Grubu’nun üzerinde olacak.

Haberin Devamı

Turnuvalar tarihine bakıldığında her büyük organizasyonda ‘Ölüm Grubu’ olarak adlandırılan gruplar olur. EURO 2020’de de aslında bu gelenek bozulmadı. F Grubu’nda buluşan EURO 2016’nın şampiyonu Portekiz, 2018 Dünya Kupası’nın galibi Fransa, 2014 Dünya Kupası’nı kazanan Almanya ve Avrupa futbol tarihinin köklü ülkesi Macaristan herkesi heyecanlandırdı.
Bu 4 takımın hem bugününe hem de dününe baktığımızda F Grubu bir ölüm grubundan çok adeta bir ‘Şampiyonlar’ grubu oldu.
Portekiz, unvanını korumak isteyecek, Fransa, Dünya Kupası’ndaki çıkışını sürdürmeyi hedefleyecek, Almanya, Joachim Löw’e başarıyla veda etmeyi planlayacak, Macaristan da geçmişindeki gücünden ilham almaya çalışacak.

İşte F Grubu’nun haritası:

Haberin Devamı

FRANSA: 2018 Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa, EURO 2020’de kaldığı yerden devam etmek isteyecek. Zira Horozlar, 20 sene önce de benzer bir başarı göstermişti. 98 Dünya Kupası şampiyonu Fransa, EURO 2000’i de müzesine götürmüştü. Şimdi benzer bir seriyi yapmak istiyorlar. Ancak bu sefer işleri çok daha zor. Çünkü bu kez bir Zidane, bir Henry ya da bir Trezeguet yok. Ancak 2021 model Fransa’da 6 yıl sonra yeniden kadroya çağrılan 33 yaşındaki deneyimli forvet Karim Benzema var. Herkesin gıpta ile baktığı Şampiyonlar Ligi şampiyonu N’Golo Kante var. PSG’nin süper yıldızı Kylian Mbappe var. Her şeyden evvel 98-2000 döneminin kaptanı Didier Deschamps, 2012’den beri teknik direktör olarak görevde.

15 Haziran’da Almanya gibi önemli bir rakibe karşı kupaya adım atacaklar. Didier Deschamps da bu duruma değinerek, “Almanya ile birbirimizi gayet iyi tanıyoruz. Bu iki takımın maçları her zaman, her koşulda heyecan verici. Finalde de karşılaşsak, gruplarda da karşılaşsak Fransa-Almanya maçları her zaman özeldir” dedi.

 

Yazarlar