Almanya Bundesliga ‘Şampiyonlar Ligi biziz’

‘Şampiyonlar Ligi biziz’

03.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın bir numaralı kupasının finalinde iki Alman ekibinin karşılaşacak olması Almanlar’ı gururlandırdı, ülke basını Bayern Münih ve B.Dortmund’un performanslarına övgüler yağdırdı

‘Şampiyonlar Ligi biziz’

Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund’un Real Madrid, Bayern Münih’in de Barcelona’yı elemesinin ardından Almanya zafer sarhoşu oldu. Avrupa’nın 1 numaralı kupasında iki Alman ekibinin final oynayacağına ve kupanın Almanya’ya geleceğine dikkat çeken gazeteler her iki ekibin de performansını överek ülke futbolunun başarısını göklere çıkardılar.
Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, “Şampiyonlar Ligi biziz” başlığı ile zaferlerini yayınlandı. Gazete bu ifade ile 2005’te Alman Papa 16. Benedict’in göreve başladığında kullandığı ‘Papa biziz’ ifadesine göndermede bulundu. Die Welt, “Gururlanmamız gerek ama zafer sarhoşu olmadan” ibaresini kullanırken, Zeit Gazetesi ise “Yeni bir çağın başlangıcı olabilir” diye yazdı.
İspanya cephesinde ise hüzün ve hayalkırıklığı vardı. Dortmund’u 2-0 mağlup etmesine karşın, turu geçmeyi başaramayan Real Madrid’e göre Bayern Münih’e iki maçta da yenilen Barcelona daha büyük eleştirilere maruz kaldı. Marca Gazetesi iki maçta 7 gol yerken, hiç gol atamadan elenen Katalan ekibinin mağlubiyeti için “7-0” başlığını attı, “Bayern, Barcelona’yı ezdi” ifadesini kullandı. El Mundo Deportivo, “Büyük Bayern” manşetini atarken, As ise “Bayern, Barça’yı bir kez daha yerle bir etti” dedi.

Haberin Devamı

İlk Alman finali

Bayern Münih ve Borussia Dortmund’un Londra’daki finalde karşı karşıya gelecekleri mücadelede bir ilk yaşanacak. Avrupa’nın 1 numaralı kupasında ilk kez iki Alman takımı karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi finali daha önce 3 kez aynı ülkeden takımların karşılaşmasına ev sahipliği yapmıştı. 1999-00 sezonunda Real Madrid ile Valencia, 2002-03’te Milan ile Juventus, 2007-08’de M.United ile Chelsea karşı karşıya gelmişlerdi.

Mario Götze merak konusu

Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak final maçı bir oyuncu için çok özel bir anlam ifade edecek. Sezon sonunda Bayern’e transfer olmak üzere Bavyera ekibi ile anlaşan ve sarı siyahlı forma ile son maçlarına çıkan Götze’nin bu karşılaşmada nasıl bir performans ortaya koyacağı büyük merak konusu olurken, Alman basınında da tartışmaları beraberinde getirdi. Öte yandan Real Madrid maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan 21 yaşındaki futbolcunun 25 Mayıs’ta Wembley‘de oynanacak finalde oynayabileceği belirtildi. Dortmund doktoru Markus Braun, yaptığı açıklamada Götze’nin finale yetişebileceğini ifade etti.