Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde ilk

Şampiyonlar Ligi’nde ilk

13.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi tarihinde grupta oynadığı ilk 2 maçı kaybetmesine rağmen çeyrek finale çıkan ilk takım oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk

Devler Ligi’ne 2’de sıfırla başlayan toplam 9 takım 2. tura yükselmeyi başardı. Ancak Galatasaray haricindeki 8 takımın hiçbiri çeyrek finali göremedi. Aslan, Devler Ligi’nde 12 yıl sonra çeyrek finale çıktı. Cim-Bom son olarak 2000-01 sezonunda Lucescu yönetiminde son 8’e kalmıştı.

Haberin Devamı

İlk kez kaybetti
Schalke bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ilk mağlubiyetini son dakika golüyle dün Galatasaray’dan aldı. İlk yenilgisinde dev arenaya havlu atan Alman ekibi daha önce oynadığı 7 maçta, 3 galibiyet ve 4 beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmemişti.

Keller’den itiraf
Schalke Teknik Direktörü Jens Keller, İstanbul’daki avantajlı skora rağmen Şampiyonlar Ligi’ne veda ettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Maçın hakemi Eriksson’un zaman zaman yanlış kararlara imza attığı savunan Keller, “Aslında maçı ilk yarıda kaybettik. Rakibimiz kadar mücadele etmedik ve büyük boşluklar bıraktık. Kendi oyunumuzu oynayamadık, maça yeterince konsantre olamadık. Ancak depresyona girecek de değiliz. Ligdeki maçlarımız bizi bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

Schalke’ye kısmetmiş!

İlk yarıda nefis bir gole imzasını atan Hamit Altıntop şanssızlığına da nokta koydu. Selçuk’un pasında 35 metreden topu filelerle gönderen tecrübeli futbolcu, Galatasaray’daki ilk golünü kaydetti.
Manchester United (2) ve Schalke ile İstanbul’da oynanan maçlarda bir şutu direkte patlayan Hamit’in dün akşam attığı golde topun yine ilk olarak direğe çarpması da dikkat çekti. Galatasaray’ın, G.Birliği ile oynadığı son maçta 2 kez direğe takılan Hamit’in ligde toplam 4 şutu direkten dönmüştü.
Attığı golden çok büyük bir mutluluk yaşayan Hamit Altıntop, 2003-2007 döneminde formasını giydiği eski takımı Schalke’yi üzdü. Milli futbolcu, mavi-beyazlı forma altında 113 maçta 8 gol kaydetmişti.
Hamit maçtan sonra çok anlamlı ve güzel bir galibiyet aldıklarını ifade etti.
Çok başarılı bir futbol sergileyen sarı-kırmızılı futbolcu, “İlk maçta istediklerimizi yapamamıştık, saha şartları da iyi değildi. Ancak 1-1’e kötü bir sonuç olarak bakmadık. İlk yarıda çok iyiydik, ikinci yarıda rakip baskı kurdu. 1-2 pozisyona da girdiler, bunlar doğaldır. İstediğimizi aldık” dedi.