Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu! Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu! Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

15.06.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi bugün belli oldu. Sarı lacivertliler seri başı ekiplerden Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti. Sarı-lacivertlilerin deplasmandaki maçın Rusya ile savaş halindeki Ukrayna yerine nerede oynanacağı merak konusu oldu. İşte Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev en önemli futbolcuları...

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonunu ikinci sırada bitiren sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi 2. ön elemeden katılan Fenerbahçe'nin rakibi bugün belli oldu. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçı oynayacak temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev oldu.

ÖN ELEMEDE 3 MAÇ YAPACAK
Ancak UEFA Avrupa Ligi'ni Eintracht Frankfurt'un kazanmasıyla Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde üç maç yapacak. Sarı lacivertliler üç rakibini geçerse Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanacak.

DEVLER LİGİ'NE 5 ALMAN TAKIMI KATILACAK
UEFA Avrupa Ligi kupasını finalde İskoçya'nın Rangers takımını penaltı atışları sonunda 6-5 yenen Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı ile birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Alman takım sayısı 5'e yükseldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

İŞTE MAÇ TARİHLERİ
Temsilcimiz Fenerbahçe'nin eşleşme sonrasında Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşması ilk maçını 19-20 Temmuz'da ikinci maçı ise 26-27 Temmuz'da oynayacak.

RAKİBİ TANIYALIM
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından lig yarıda kalırken, Ukrayna Futbol Federasyonu o andaki puan durumunu geçerli kabul etti. Dinamo Kiev ikinci sırada olduğu için Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynamaya hak kazandı. Köklü kulübü, Galatasaray ve Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayan, aynı zamanda bir dönem A Milli Takım'da da görev yapan Mircea Lucescu çalıştırıyor.

DİNAMO KİEV STAT ARIYOR

Dinamo Kiev kulübünün Fenerbahçe maçını oynamak istediği Polonya'da, uygun stadı tespit etmek üzere yetkililer ile görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan Dynamo Kiev'in, evinde oynayacağı ilk maçı hangi statta oynayacağı henüz netlik kazanmadı. Ukrayna'daki savaş ve çatışma ortamı nedeniyle ülke dışında çözüm arayan ve bu karşılaşmayı Polonya'da oynamak isteyen Dynamo Kiev'in, Şampiyonlar Ligi'nde kendisine ev sahipliği yapacak arena için arayışlarının sürdüğü ortaya çıktı. Dinamo kulübünün Fenerbahçe maçını oynamak istediği Polonya'da, uygun stadı tespit etmek üzere yetkililer ile görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

YABANCI OYUNCU KRİZİ BULUNUYOR
Zorlu karşılaşma öncesinde Ukrayna ekibinde yabancı krizi de yaşanıyor. Ukrayna'daki savaş durumundan dolayı takımın yabancı oyuncularının geri dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ukrayna Ligi geçtiğimiz sezon yarıda kesilmiş ve sezon tescil edilmemiş, sadece mevcut sıralamaya göre Avrupa kupalarına katılacak ekipler belirlenmişti.

DE PENA VE VİTİNHO AYRILDILAR

Ülkedeki ulusal futbol liginin bu sezon oynanıp oynanmayacağı ya da oynanırsa nerede oynanacağı henüz belli değil... Dinamo Kievli bazı futbolcuların bu yüzden takıma katılımlarının kesin olmadığı belirtiliyor. Savaşın patlak vermesinin ardından Uruguaylı Carlos de Pena kulüple yollarını ayırdı. Ülkesine giden Brezilyalı Vitinho'nun da geri dönmesi beklenmiyor. Bu isimlerin dışında kiralık olarak başka takımlara giden ve içinde bulunduğumuz ay itibariyle Dinamo Kiev'e geri dönmesi gereken bir çok yabancı oyuncunun da geri dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı

EYÜPSPOR'DAN GERSON DA VAR

Lech Poznan'a kiralık giden Tomasz Kedziora, Legia Varşova'daki Benjamin Verbic, Sampdoria'nın yolunu tutan Vladyslav Supryaga, PAOK'taki Sidcley, Eyüpspor'da oynayan Gerson Rodrigues, Sporting Gijon'dan Eric Ramirez, Eibar'dan Fran Sol gibi bu ay kiralık kontratları biten ve bonservisleri Dinamo Kiev'de olan daha bir çok isim bulunuyor.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

BÜKREŞ'TE BULUŞMA, İSVİÇRE'DE KAMP

Öte yandan Mircea Lucescu'nun ekibi bugün yeni sezon için bir araya geliyor. Bükreş'te buluşarak karayoluyla Kiev'e gidecek takım burada sağlık kontrolünden geçecek ve ardından 24 Haziran'da İsviçre'nin yolunu tutacak. Kiev ekibi İsviçre'deki kampla Fenerbahçe maçına hazırlanacak.

Dinamo Kiev'in mevcut koşullardaki yerli oyunculardan oluşan ideal 11'i şöyle:

DİNAMO KİEV (4-2-3-1)

Bushchan

Dybinchak
Syrota
Zabarnyi
Tymchyk

Sydorchuk
Shaparenko

Tsygankov
Buyalskyi
Karavaev

Besedin

JORGE JESUS GÜVENCESİ
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör Jorge Jesus, kariyerinde daha önce çıktığı hiçbir Şampiyonlar Ligi ön eleme maçını kaybetmedi. Ayrıca Jesus'un rakipleri sadece 1 gol atabildi. Portekizli teknik adam çıktığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Haberin Devamı

KIEV'DEN 4 PUAN ALDI
Jorge Jesus, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'nın başındayken aynı grupta karşılaştığı Dinamo Kiev ile deplasmanda 0-0 berabere kalmış, içeride ise rakibini 2-0 mağlup etmişti.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

FENERBAHÇE'NİN TURU GEÇMESİ HALİNDE MUHTEMEL RAKİPLERİ
Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'i elemesi durumunda karşılaşabileceği muhtemel rakipler;

Monaco
Sturm Graz
Union Sg
Midtjylland/AEK Larnaca

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Mavi-beyazlı ekip, Ukraynalı oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla temsilcimizin karşısına çıkacak. Stoperler Zabarnyi ve Popov, kanat oyuncusu Tsygankov ve forvet Basedin dikkat çeken isimler.

GALATASARAY'I ÖZEL KARŞILAŞMADA 3-1 YENDİLER
Galatasaray, Ukrayna'da yaşananlardan zarar gören çocuklara yardım için Ukrayna ekibi ile Nef Stadyumu'nda "Barış için maç" sloganıyla özel bir karşılaşma oynamıştı. Müsabaka Dinamo'nun 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Dinamo'nun gollerini 15'te Buyalskiy, 28'de Besedin ve 80'de Tsygankov atmıştı. Galatasaray'ın tek sayısı ise 56'da Barış Alper Yılmaz'dan gelmişti.
Konuk ekip sahaya şu 11'le çıkmıştı: Buschan, Vivcharenko, Popv, Syrota, Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko, Builaskyi, Antiukh, Tsygankov, Besedin.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor

LUCESCU'NUN FENERBAHÇE KARNESİ
Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında Ukrayna ekipleriyle sekiz kez karşı karşıya geldi ve sadece 1 galibiyet elde edebildi. (4 beraberlik, 3 mağlubiyet). 

Teknik direktörlük kariyerinde Fenerbahçe ile oynadığı 11 resmi maçın dördünü kazanabilen Mircea Lucescu (4B 3M), sarı-lacivertli ekibe rakip olduğu tek Avrupa kupası eşleşmesinde turu geçmeyi başardı (2015/16 Şampiyonlar Ligi & Shakhtar Donetsk).

SON MAÇ BERABERE
Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile Kadıköy'de yaptığı son maç 1-1 berabere bitti. Mücadelede 28'de Ukrayna ekibi Bogdan Lednev'le öne geçmiş, bu gol 63'te Dimitris Pelkas yanıt vermişti.

JESUS, LUCESCU'YU ÖVMÜŞTÜ

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Dinamo Kiev, Jorge Jesus’a yabancı bir rakip değil. Henüz geçtiğimiz sezon Portekizli hoca, Benfica’nın başında iken Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Dinamo Kiev ile karşılaşmıştı. İki maçta 0-0 ve 2-0 ile Benfica 4 puan almıştı.

Ancak Jorge Jesus, Dinamo Kiev ve Mircea Lucescu için övgü dolu sözler sarfetmişti. Portekizli hoca, Dinamo Kiev için, “Her zaman futbolda saygı duyulacak bir rakiptir. Avrupa futbolundaki büyük kulüplerden biridir” demişti. Jorge Jesus’un Rumen teknik adam için sözleri ise bir hayli ilginçti: “Lucescu, büyük saygı duyduğum, hayranlıkla takip ettiğim bir hoca. Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri.”

FENERBAHÇE SEZONU AÇTI
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk saha çalışmasını gerçekleştirdi. Samandıra Can Bartu Tesislerinde teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana milli takımda bulunan ve izinli futbolcuların yanı sıra sakatlık ve tedavi süreci devam eden Arda Güler ile Miguel Crespo katılmadı. Antrenman öncesinde takımla bir toplantı gerçekleştiren Portekizli teknik adam, futbolcularına ekibini tanıttı. Sahada gerçekleştirilen antrenmanda yeni transfer Lincoln Henrique de sarı-lacivertli takımla ilk kez çalıştı. Antrenmanda genç oyuncular dışında kalan isimler yoyo testinden geçirildi.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligindeki rakibi belli oldu Savaş nedeniyle kriz yaşanıyor