Futbol Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar.. Son 16 belli oldu!

Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar.. Son 16 belli oldu!

10.12.2014 - 09:49 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan maçlar ile puan durumu netleşti. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da yoluna devam edecek takımlar kesinleşti. İşte Şampiyonlar Ligi toplu sonuçları ve son 16 takım

Şampiyonlar Liginde toplu sonuçlar.. Son 16 belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nu Atletico Madrid, B Grubu'nu Real Madrid, C Grubu'nu Monaco, D Grubu'nu Borussia Dortmund, E Grubu'nu Bayern Münih, F Grubu'nu Barcelona, G Grubu'nu Chelsea, H Grubu'nu ise Porto lider tamamladı.

Haberin Devamı


Gruplarında ikinci olan Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, PSG, Schalke 04 ve Shaktar Donetsk ise isimlerini bir üst tura yazdıran takımlar oldular.
Ayrıca gruplarını 3. tamamlayan Olympiakos, Liverpool, Zenit, Anderlecht, Athletic Bilbao, Ajax, Sporting Lisbon ve Roma, yollarına Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Dün gece oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

E GRUBU
Bayern Münih - CSKA Moskova: 3-0
Roma - Manchester City: 0-2
F GRUBU
Ajax - Apoel Nicosia: 4-0
Barcelona - PSG: 3-1
G GRUBU
Chelsea - Sporting Lisbon: 3-1
Maribor - Schalke 04: 0-1
H GRUBU
Athletic Bilbao - BATE Borisov: 2-0
Porto - Shakhtar Donetsk: 1-1

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece heyecan doruktaydı. Şampiyonlar Ligi'nde puan durumu nasıl sonuçları? UEFA'ya gidecek takımlar hangileri? İşte Şampiyonlar Ligi ve UEFA ile ilgili bütün detaylar..

Gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar ligde bir üst tura yükseldi. A grubunda Atletico Madrid ve Juventus, B grubunda Real Madrid ve Basel, C grubunda Monaco ve Bayer Leverkusen, D grubunda da Borussia Dortmund ve Arsenal ikinci tura yükseldi. Gruplarda üçüncü sırada kalan Olympiakos, Liverpool, Zenit ve Anderlecht ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Bu arada, Borussia Dortmund'da Nuri Şahin, Bayer Leverkusen'de Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu, Atletico Madrid'de de Arda Turan ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika mücadele etti. Öte yandan, Ömer Toprak 90+1. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

DEVLER LİGİ'NDE TOPLU SONUÇLAR

Olympiakos 4 – 2 Malmo FF

Benfica 0 - 0 B.Leverkusen

Monaco 2 - 0 Zenit

Liverpool 1 – 1 Basel

Real Madrid 4 – 0 PFC Ludogorets

Galatasaray 1- 4 Arsenal FC

B. Dortmund 1- 1 Anderlecht

Juventus 0 – 0 At. Madrid


Juventus - Atletico Madrid: 0-0
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Juventus ile Atletico Madrid 0-0 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 6. ve son hafta maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile İtalya'nın Juventus takımının mücadelesi 0-0 sona erdi.

Torino'daki Juventus Stadı'nda oynanan ve 39 bin 219 seyircinin izlediği mücadeleyi, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetti. Collum'un yardımcılıklarını; Damien MacGraith (İrlanda), Graham Chambers (İskoçya) yaptı.

Mücadelenin ilk yarısında konuk takım Atletico Madrid'in, kaleyi bulan 3 net şutunda Juventus kalecisi Gianluigi Buffon, gole izin vermeyince ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü sağlayan Juventus, İspanyol ekibinin kalesinde bir ara baskısını arttırsa da aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda Atletico Madrid de Juventus kalesine fazla gidemeyince mücadele 0-0 sona erdi.

Arda Turan 90 dakika oynadı

Karşılaşmada, milli futbolcu Arda Turan 90 dakika görev yaptı. Arda'nın maruz kaldığı faullerden sonra ağır hareket etmesi tribünlerin tepkisini çekse de, zaman zaman yaptığı klas hareketler, rakip takım taraftarlarından da alkış aldı.

Hiç oyuncu değiştirmediler

Müsabakada evsahibi Juventus, Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Pogba, Pereyra, Tevez, Llorente, konuk Atletico Madrid de; Moya, Juanfran, Gimenez, Godin, Siqueira, Mario Suarez, Gabi, Arda Turan, Koke, Raul Garcia, Mandzukic onbiriyle mücadele etti. İki takım teknik direktörünün de karşılaşma boyunca hiç oyuncu değiştirmemesi dikkati çekti.

Lider Atletico Madrid

Son İtalya Serie A Şampiyonu Juventus ile son İspanya La Liga Şampiyonu Atletico Madrid'i karşı karşıya getiren mücadeleden takımlar birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Atletico Madrid, A Grubu'nu 13 puanla lider, Juventus ise 10 puanla ikinci sırada tamamladı ve her iki takım da Devler Ligi'nde ikinci tura yükseldi.

Liverpool'dan Şampiyonlar Ligi'ne erken veda

Liverpool Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında konuk ettiği Basel''le 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti.

Anfield'deki 90 dakika İngiliz taraftarlarda büyük hayal kırıklığı yaratırken, maçtaki ilk gol 25. dakikada Fabian Frei'den geldi ve soyunma odasına 1-0'lık Basel üstünlüğüyle gidildi. Brendan Rodgers'ın ekibinde 60. dakikada Lazar Markovic kırmızı kartla oyundan atılırken, 81. dakikada Steven Gerrard skora dengeyi getirdi: 1-1 Maçın kalan bölümü büyük bir heyecana sahne olurken gol için rakip kaleyi baskı altına alan ev sahibi ekip katı Basel savunmasını aşamadı ve 90 dakika 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından puanını 6'ya yükselten Basel lider Real Madrid'in ardından gruptan çıkan ikinci takım oldu. Liverpool ise grubu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Benfica Avrupa’ya veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. hafta maçında Portekiz ekibi Benfica ile Alman temsilcisi Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Portekiz'in Estadio Da Luz Stadı'nda oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Mücadele oldukça tempolu ve denk geçti. Maçın ilk dakikaları tedbirli geçti ancak 15 dakikalık sürenin geçmesinin ardından oyun tempo kazandı. İlk tehlikleri Benfica yarattı. 23. dakikada Simon Rolfes, altıpastan vuruşunu yaptı ancak skoru değiştiremedi. Uzaktan şutlarla geçen 20 dakikalık bölümün ardından, Lima Benfica'yı öne geçirmeye yaklaştı ancak ilk yarı 0-0'lık eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda Benfica daha aktif olmaya çalışsa da, 58. dakikada eski Beşiktaşlı Roberto Hilbert, Leverkusen'i 1-0 öne geçirmeye çok yaklaştı. Leverkusen, maç sonuna değin kontrolü rakibine kaptırmadan oynadı ve mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Milli futbolcularımız Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu, Leverkusen adına 90 dakika sahada kaldı. İki eski Beşiktaşlı; Roberto Hilbert Leverkusen adına 90 dakika, Bebe ise Benfica adına 90 dakika mücadele etti.

Haftaya lider giren Leverkusen, deplasmanda bıraktığı 2 puanla grup liderliğini elinden kaçırdı ve 10 puanla ikinci oldu. Benfica ise 5 puanda kaldı ve Avrupa macerasını noktaladı.

Dortmund liderliği zar zor aldı!

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Borussia Dortmund, sahasında Anderlecht ile 1-1 berabere kaldı ve grubu lider tamamladı. Nuri golde asisti yapan isim oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ın da mücadele ettiği D Grubu'nda son maçta Borussia Dortmund, sahasında Anderlecht'i konuk etti. Signal Iduna Park'ta oynanan mücadele 1-1 sonuçlandı.

Mücadele boyunca oyunun tek hakimi olan ve yüzde 65 gibi yüksek bir topla oynama oranı yakalayan Dortmund, ilk yarıda aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda baskısını arttıran sarı-siyahlılar, 58. dakikada Nuri Şahin'in asistinde Ciro Immobile ile öne geçti. Bu gol sonrasında daha organize görünen Anderlecht, 84. dakikada Mitrobic ile beraberliği yakaladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu skorun ardından grubu 13 puanla tamamlayan Dortmund, averaj ile Arsenal'in önünde yer alarak liderliği kaptırmadı. Anderlecht ise 6 puanla 3. sırada yer alarak, UEFA Avrupa Ligi bileti aldı.

Yazarlar