Skorer Şampiyonlar Şampiyonu NAİM

Şampiyonlar Şampiyonu NAİM

01.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Şampiyonu NAİM

Şampiyonlar Şampiyonu NAİM

MİLLİYET 'in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi 43. yaşını doldurdu. Türkiye'de Spor Dünyası'nın ilk ve tek anketi olan MİLLİYET klasiğine geçmiş senelerde olduğu gibi okurlarımız bu yıl da büyük destek verdi. MİLLİYET her yıl olduğu gibi yine okuyucularının oyları ile Türkiye'de Yılın Sporcusu'nu seçti, yılın klasmanlarını gene okurlarımızın oyları belirledi.
Dev anketi gümdemde tutan MİLLİYET Spor Servisi 1996 yılında da okuyucularından büyük destek görürken 43. yılda Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu bir kez daha zirveye çıktı. Naim Süleymanoğlu anketimizin tarihine altıncı kez adını yazdırarak muhteşem bir rekora daha uzandı.
1986, 1987, 1988 yıllarında üst üste Yılın Sporcusu olarak 1. Çalenç'i yapan Naim Süleymanoğlu 1993, 1994 yıllarında peş peş geldiği şeref kürsüsünün zirvesine 1996'da da çıkarak ikinci Çalenç'i aldı ve şahane rekoru gerçekleştirdi.
43. yılda taç giyen Olimpiyat Şampiyonu Haltercimiz Naim Süleymanoğlu ile kıran kırana mücadeleye giren Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Hamza Yerlikaya 1996 yılının gümüş, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu haltercimiz Halil Mutlu bronz madalyalı sporcuları oldu ve şeref kürsüsü'nün ikincilik ve üçüncülük basamaklarında yer aldı.
Khan Tengri zirvesine çıkan, 7 bin 10 metreye çıkan ilk bayan dağcı Burçak Özoğlu dördüncü, Olimpiyat dördüncüsü, Avrupa üçüncüsü, Dünya ve Avrupa rekortmeni okçumuz Elif Altınkaynak beşinci, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Güreşçimiz Mahmut Demir altıncı, Olimpiyat ikincisi boksörümüz Malik Beyleroğlu yedinci, Avrupa Şampiyonu Olimpiyat, Dünya ve Avrupa rekortmeni okçumuz Natalie Nasaridze sekizinci, Üniversiteler Dünya Şampiyonu Hakime Özköroğlu dokuzuncu olarak 1996 yılının klasmanını oluşturdu.
Dünya 'da Yılın sporcusu seçiminde büyük jüri 43. yılda ilk kez bir Türk Sporcusunu Dünya'da Yılın Sporcusu adayları arasında göstermişti. Asrın haltercisi Naim Süleymanoğlu MİLLİYET okuyucularının oylarının hemen hemen tümünü alarak Dünya'da da Yılın Sporcusu seçildi. 1996'da Naim Süleymanoğlu çifte zafer yaşarken, büyük anketimizin tarihine hem Türkiye'de hem de dünyada Yılın Sporcusu unvanını alarak geçti.
MİLLİYET 'in 43. yılda ilk kez gündeme getirdiği Yılın Futbolcusu seçiminde Galatasaray'lı Hakan Şükür şeref kürsüsünde zirveye çıkarken Fenerbahçeli Elvir Boliç ikinci, İstanbulsporlu Oğuz Çetin üçüncü sıraları elde etti.
Yılın Spor Adamı oylamasında Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan birinci olurken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ikinciliği, spora büyük destek veren sanayici Ayhan Şahenk üçüncülüğü elde etti.
Efes Pilsen Basketbol Takımı antrenör - coachı Aydın Örs , Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim , Beşiktaş Teknik Direktörü Rasim Kara yılın Türk antrenörü şeref kürsüsünü oluştururken, yabancı antrenör seçiminde Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira birinci, Fenerbahçe Teknik Direktörü Sebastio Lazaroni ikinci, Emlakbank Bayan Voleybol Takımı'nın antrenör - coachı Vladmir Buzayev üçüncü sıralara isimlerini yazdırdı.
Koraç Kupası Şampiyonu Efes Pilsen Basketbol Takımı Yılın Takımı seçilirken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en fazla puan alan Türkiye Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Futbol Takımı ikinci, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'ndaki temsilcimiz, Türkiye Kupası galibi Galatasaray Futbol Takımı üçüncü oldu.
Galatasaraylı futbolcu Ghorge Hagi Yılın Yabancı Sporcusu seçiminde liderliğini ilan ederken Fenerbahçeli futbolcu Uche Ochechukwu ve Efes Pilsenli Basketbolcu Petar Naumoski şeref kürsüsüne çıktı. Jüri bu dalda Efes Pilsenli basketbolcu Petar Naumoski 'nin 1996'nın son aylarında Türk vatandaşı olması nedeniyle bağlayıcı bir karar aldı. Naumoski 'nin oyları geçerli sayıldı, ancak dördüncü sırada oy toplayan Beşiktaş kalecisi Marijan Mrmiç 'i de yılın klasmanına dahil etti.
1996 MİLLİYET Oskarlarına, MİLLİYET armağanlarını Mart ayında düzenleyeceğimiz geleneksek ödül töreni gecemizde vereceğiz.