Basketbol Şampiyonluk ilk kez bu kadar yakın

Şampiyonluk ilk kez bu kadar yakın

19.09.2012 - 01:47 | Son Güncellenme:

Bu sezon başı kadrosunu yıldız oyuncularla güçlendiren Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriliyor.

Şampiyonluk ilk kez bu kadar yakın

Burak AKIN / Skorer

Haberin Devamı

Yaptığı flaş transferle hedefini Euroleague’de en azından “Final-Four” olarak belirleyen F.Bahçe Ülker, yabancı otoritelere göre 32 takımın katılacağı dev organizasyonun en favori 4. takımı...

Yabancı kaynaklı bir bahis şirketinin belirlediği şampiyonluk oranlarına göre Fenerbahçe Ülker; CSKA, Barcelona ve Real Madrid gibi devlerin hemen ardından şampiyonluğa en yakın 4. takım konumunda.

32 takımın yer aldığı listede sarı lacivertli ekibin şampiyonluğu için 1'e 9 gibi bir oran belirlenirken; ülkemizi Euroleague'de temsil edecek diğer takımlardan Anadolu Efes'in zaferi 1'e 21, Beşiktaş'ın mutlu sona ulaşması ise 1'e 51 kat kazandıracak.

Listenin başını çeken CSKA ile Barcelona’nın Euroleague zaferi için belirlenen oran ise 4,50…

Yalnızca Bogdanovic kaldı

Sezon başı İtalyan coach Pianigiani'yi göreve getiren Fenerbahçe Ülker; Bo McCalebb, Romain Sato, Mike Batiste ve David Andersen gibi Avrupa tecrübesi üst düzey olan yıldızları kadrosuna katarken; Roko Ukic, James Gist, Marko Tomas ve Gasper Vidmar ile yollarını ayırdı.

Bir ara NBA'e transfer gündemde olan Hırvat forvet Bojan Bogdanovic ise geçen yıldan kadroda tutulan tek yabancı isim oldu.

Mirsad yok, İlkan var

Sarı lacivertli ekip, Mirsad Türkcan’ın vedasıyla birlikte pota altındaki yerli rotasyonunu güçlendirmeyi de ihmal etmedi. Transferi günlerce tartışılan ve Fenerbahçe Ülker'e imza atan İlkan Karaman, şimdiden koç Pianigiani’nin gözdeleri arasına girdi. Banvit’ten transfer edilen başarılı oyun kurucu Barış Ermiş ise Bo McCalebb’in alternatifi konumunda.

F.Bahçe Ülker’in, Mirsad Türkcan’ın veda maçında CSKA Moskova karşısındaki iyi performansı, sarı lacivertli taraftarlara şimdiden Euroleague’de Final-Four hayali kurduruyor.

Haberin Devamı

İŞTE FENERBAHÇE ÜLKER’İN 2012-2013 SEZONU KADROSU

4 Bo McCalebb Guard
5 Erbil Eroğlu Guard
7 Ömer Onan Guard
9 Barış Ermiş Guard
10 Romain Sato Guard
13 David Andersen Forvet
14 Kaya Peker Pivot
16 Can Maxim Mutaf Guard/Forvet
21 Oğuz Savaş Pivot
22 Metecan Birsen Pivot
24 Mike Batiste Pivot
32 Berkay Candan Pivot
41 İlkan Karaman Forvet/Pivot
44 Bojan Bogdanovic Guard/Forvet
55 Emir Preldzic Forvet

Yazarlar