İngiltere Premier Lig Şampiyonlukların mimarı!

Şampiyonlukların mimarı!

13.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Manchester City’yi son 4 yılda 3. kez şampiyon yapan Pep Guardiola adeta büyük bir kupa koleksiyonu kurdu. Barcelona ve Bayern Münih’teki başarılarından sonra Ada’da tarihi bir zafere imza attı.

Şampiyonlukların mimarı

İngiltere Premier Lig’de 2020-21 sezonu şampiyonu Manchester City oldu. Önceki akşam Manchester United’ın Leicester City’ye kaybetmesiyle birlikte City, hafta sonu oynanacak maçları beklemeden şampiyonluğunu ilan etti. Tarihindeki 5. lig zaferini kazanan Manchester City, Premier Lig kurulmadan önce de 1936-37 ve 1967-68 sezonlarında zirveye çıkmıştı. İngiltere Premier Lig’de 2020-21 sezonu şampiyonu Manchester City oldu. Önceki akşam Manchester United’ın Leicester City’ye kaybetmesiyle birlikte City, hafta sonu oynanacak maçları beklemeden şampiyonluğunu ilan etti. Tarihindeki 5. lig zaferini kazanan Manchester City, Premier Lig kurulmadan önce de 1936-37 ve 1967-68 sezonlarında zirveye çıkmıştı. Pep Guardiola da teknik direktörlük kariyerine yeni bir zafer ekledi. City ile son 4 yılda 3. kez mutlu sona ulaşan Guardiola, 12 sezonluk antrenörlük kariyerinde 31. kupasını elde etti. 50 yaşındaki çalıştırıcı, Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City’de adeta bir kupa koleksiyonu kurdu. Avrupa’nın 5 büyük liginin 3’ünde çalışan ve başarılı olan tecrübeli teknik adam tarih yazdı.Guardiola kazandığı kupaların 14’ünü Barcelona, 7’sini Bayern Münih ve 9’unu Manchester City ile kaldırdı. Ayrıca Guardiola, yarıştığı La Liga, Bundesliga ve Premier Lig’de 12 sezonun 9’unu şampiyon unvanıyla kapattı. Katalan teknik direktör, Barcelona’da 2 kez Şampiyonlar Ligi, 3 kez La Liga, 2 UEFA Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 kez İspanya Süper Kupası ve 2 İspanya Kral Kupası kazandı.Bayern’de 3 Bundesliga, 2 Almanya Kupası ve 1’er kez UEFA Süper Kupası ile FIFA Kulüpler Dünya Kupası kaldırdı. City’de de 3 Premier Lig, 1 FA Kupası, 4 Lig Kupası ve 1 Community Shield elde etti. 

Haberin Devamı

Özel sanal tur

Sezonu Premier Lig şampiyonluğuyla tamamlayan Manchester City’de kulüp tarafından özel bir sanal tur düzenlendi. Pandemi koşulları nedeniyle taraftarla eskisi gibi tören olamayacağı için teknoloji kullanıldı. Manchester City’nin resmi medya organlarında 360 derece görüntü sayesinde Ettihad Stadı 360 derece ile gezildi ve saha ortasına Premier Lig kupası konuldu.