Beşiktaş Samuel Eto'o yeniden masada

Samuel Eto'o yeniden masada

22.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Mario Gomez’in devre arasında geri dönme ihtimali zayıflayınca rotasını Kamerunlu ünlü golcüye çevirdi. Siyah-beyazlıların, Kerim Frei’ye talip olan Antalyaspor’a bir oyuncu daha kiralayarak Eto’o’yu renklerine bağlamanın hesaplarını yaptığı belirlendi.

Samuel Etoo yeniden masada

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Süper Lig’de üst üste ikinci şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi’nde başarı hedeflerine ulaşmak için devre arasında kadroyu mutlaka güçlendirmeye karar veren Beşiktaş Yönetimi; golcü, stoper ve sol kanat transferinde ince eleyip, sık dokuyor.

Deportivo’da top koşturan Hollandalı sol kanat oyuncusu Ryan Babel ile anlaşmaya yakın olan siyah-beyazlılar, golcü transferinde ise Samuel Eto’o ismini yeniden gündemine alacak. Sezon başında Kamerunlu golcüyü transfer etmekten son anda vazgeçen Kartal, Mario Gomez’in devre arasında gelmeye soğuk bakma ihtimali nedeniyle Eto’o ile ilgilenmeye devam ediyor.

Gomez’i devre arasında yeniden renklerine bağlama umudu zayıf olan siyah-beyazlılar, Kamerunlu golcüyü kiralama seçeneğini de masada tutuyor.

Haberin Devamı

Antalyaspor’un, Kerim Frei’yi kiralamak istediğini bilen siyah-beyazlı yönetimin, Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Güney ekibine bir oyuncu daha kiralayarak, Eto’o’yu sezon sonuna kadar kadrosuna katabileceği aktarıldı.

Bu arada Cruzeiro’da forma giyen savunma oyuncusu Manoel Messias için pazarlıklara başlayan Beşiktaş, ilk teklifinde karşı taraftan olumsuz yanıt aldı. Brezilya ekibinin 26 yaşındaki başarılı futbolcuyu bırakmak istememesi nedeniyle siyah-beyazlıların yeni bir teklif hazırladığı vurgulandı.

Kartal, Manoel transferinin suya düşmesi ihtimaline karşılık alternatif isimlerin şartlarını da araştırmaya başladı. Alternatif listenin ilk sırasındaki ismin ise Milan’da şans bulamayan Kolombiyalı stoper Cristian Zapata olduğu belirtildi.

‘Teklif almadık’

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Beşiktaş’ın gündemindeki Samuel Eto’o için şimdiye kadar hiçbir kulüpten resmi teklif almadıklarını açıkladı. Kamerunlu futbolcudan çok memnun olduklarını kaydeden Başkan Öztürk, “Şu ana kadar Eto’o için teklif gelmedi. Ancak oyuncunun kalitesinden dolayı ilgilenen kulüpler olabilir. Bu da çok normal. Biz oyuncumuzdan gayet memnunuz, göndermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Ali Şafak Öztürk, Samuel Eto’o’nun takımda kalmak istediğini de belirterek, “Eto’o, takımın kaptanı ve gerçekten de değerli bir oyuncu. Hem Eto’o mutlu hem biz çok mutluyuz. Oyuncumuzu göndermeyi düşünmüyoruz. Devre arası için Kerim Frei ve Salih Dursun’la temaslarımız sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Samuel Eto’o, 12 lig maçında 5 gole imza attı.