Beşiktaş Şans kapıyı çalınca

Şans kapıyı çalınca

25.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta küllerinden doğan Holosko’nun sezon başında ücretinde indirim yapmasına rağmen satış listesine konulduğu belirlendi. Slovak yıldızın alıcısı çıkmadığı için takımda kaldığı öğrenildi

Şans kapıyı çalınca

SERDAR?SARIDAĞ - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Beşiktaş’taki en parlak günlerini yaşayan Filip Holosko’nun sezon başında kadro dışı kalmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Attığı birbirinden güzel gollerle vitrine çıkan Slovak oyuncunun, FEDA kampanyası çerçevesinde yıllık ücretinde 600 bin euro indirim yapmasına rağmen yönetim kurulu tarafından satış listesine konulduğu belirlendi.

Holosko kendisine kulüp bulamadığı için tıpkı Tanju ve arkadaşları gibi kadro dışı kalmak üzereyken, o dönem yönetimin ani kararıyla takıma geri çağrılmıştı. Yıldız oyuncunun adeta küllerinden doğmasını büyük bir şaşkınlıkla izleyen siyah-beyazlı yöneticiler, Holosko’nun kadroda tutulmasından yana karar almaktan mutluluk duydukları ifade edildi. Anadolu takımlarının sezon başnıda Slovak oyuncu için bonservis bedeli ödemeyi kabul etmedikleri de vurgulandı. Filip Holosko kariyerinin zirvesine çıkmasını Teknik Direktör Samet Aybaba’ya bağladı.

Haberin Devamı

Slovak futbolcunun yakın çevresine, “Samet Aybaba ile yeniden doğdum. Performansımdaki değişimin en büyük sırrı kesinlikle hocamdır. Bana sürekli inanarak şans verdi. Ayrıca Almeida’ya yakın oynatarak gol yollarında etkili olmamı sağladı” dediği kaydedildi.
Bu arada devre arası golcü transferi yapmayı planlayan siyah-beyazlı futbol komitesinin, Holosko’nun bu performansını devam ettirmesi halinde geri adım atabileceği ifade edildi.

Geçen sezonu şimdiden aştı

Filip Holosko geçen sezonki gol sayısını şimdiden geçti. Süper Lig ve Süper Final’de geçen sezon 23 maçta oynayan Slovak futbolcu 5 gol atmıştı. 28 yaşındaki Holosko bu sezon ise 13 hafta sonunda 6 gole ulaştı.

‘Tempomuz çok yüksek’

Akhisar ağlarını 2 kez havalandıran Holosko, performansını Slovak basınına değerlendirdi. Başarılı futbolcu, 3-1’lik galibiyete katkı yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Erken bulduğumuz golle öne geçmemiz oyunu kontrol etmemizi sağladı. Kazanırken fazla zorlanmadık. Çok yüksek tempoda futbol oynuyoruz. Umarım bu hep böyle devam edecek. Attığım goller, ağır bir sakatlık geçiren takım arkadaşım İsmail Köybaşı içindi. Onun hemen sahalara dönmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar