Beşiktaş Sarıdağ: Beşiktaş, Demba Ba ile prensip anlaşmasına vardı

Sarıdağ: Beşiktaş, Demba Ba ile prensip anlaşmasına vardı

21.12.2017 - 14:56 | Son Güncellenme:

Milliyet Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Milliyet-Facebook canlı yayınında Ezgi Toper'e açıklamalarda bulundu.

Sarıdağ: Beşiktaş, Demba Ba ile prensip anlaşmasına vardı

Milliyet Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Milliyet-Facebook canlı yayınında Ezgi Toper'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'ın açıklamaları:

"Yedek kulübesindeki isimleri sağlam tutmak lazım. Şenol hocanın Osmanlıspor maçındaki Medel-Atiba tercihi, takım içine verdiği bir mesaj. Çok güzel hamle. Medel, sezon başında nasıl oynatılmıyor şeklinde eleştiriler vardı. Negredo ve Medel yeni yeni hazır hale geldi. Bu oyuncuların üst seviyede olması, Tolgay ve Oğuzhan için itici güç oluyor. Bugün Atiba'nın çok alternatifi var. Biraz dinlensin denilebiliyor.

'Takım kimseye bağlı değil'

Bu kulüp hiçbir oyuncuya bağlı değil. Verilen mesaj bu. Atiba'ya yoruldu demek doğru değil. Beşiktaş kötü kamp dönemi geçirdi. Beşiktaş son iki senedir kampı İstanbul'da yapıyor. Osmanlıspor maçı öncesi kamptan bir fotoğraf vardı. O fotoğraf çok güzeldi. Atiba'nın yorgunluğu sezonun ikinci yarısının sonlarına doğru başgösterebilir."

Haberin Devamı

'Klasik 11'in dışında, başka bir 11 olabilir'

Toper'in "Devre arasında ideal orta saha nasıl oluşmalı?" şeklindeki sorusuna Sarıdağ şöyle cevap verdi: "100 milyon taraftara ulaşmayı kendine hedef koymuşsan kamp Antalya'da olmamalı. Bu kampın dönüşünde değişik bir kadro olabilir. Bazı oyuncuların yeri değişebilir. Klasik 11'in dışında, başka bir 11 olabilir. Beşiktaş çok daha farklı bir çehreyle lige gelecektir. Quaresma farklı bir oyun kimliğiyle dönüş yapabilir. Takım için oynaması lazım ki devamlı forma giyebilsin ve Dünya Kupası'na gidebilsin."

Transfer konusu

Sarıdağ şöyle devam etti: "Arsenal'in Oğuzhan'la ilgilendiği bir gerçek. Alır mı almaz mı bilmiyorum. Oğuzhan geçen sezon da ligin ilk yarısında sendelemişti. Ligin ikinci yarısında farklı bir Oğuzhan görmüştük. Tiki taka döneminde Oğuzhan çok farklıydı. Bu tarz oyuncular sistem oyuncuları. Talisca ve Quaresma varsa pas oyunu beklemek hayal kırıklığı olur. Osmanlıspor maçında Beşiktaş 5 gol attı ama, rakibin tercihleri de önemliydi. 5-1'lik skor kimseyi aldatmasın.

'Talisca, Çin'e gitmek istemiyor'

Geçen sezon deplasmandaki Benfica maçında Lizbon'da Osman abi ile muhabbet etmiştim. 'Talisca'yı Benfica'da neden sevmiyorlar?' diye sordum. O da 'Sevmiyorlar çünkü Çin'den 25 milyon euro teklif geldi, ama gitmek istemedi' demişti. Talisca Çin'e gitmek istemiyor. Talisca'nın başka fikirleri var. Cenk için Crystal Palace ve Newcastle United ciddi teklifle gelecekler. Juventus da var. Ama resmiyete dökmediler. Beşiktaş yönetiminin tavrı paraya bağlı. 15 milyon euroya bile vermezler şu an. Başkanın kafasındaki rakam 20 milyon euro.

Haberin Devamı

'Demba Ba, Beşiktaş'la prensip anlaşmasına vardı'

Demba Ba ile Beşiktaş prensip anlaşmasına vardı. Şenol hoca Demba Ba'yı çok beğeniyordu. Demba Ba en çalışkan oyunculardan biri. O da Senegal'le Dünya Kupası'na gitmek istiyor. Cenk gider gitmez birinci sırada Demba Ba düşünülmüyor. İlk sırada yer alan isimler olmazsa Demba Ba'yı kadroya dahil edecekler. Mario Gomez ve Gignac isimlerin Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilme özelliği var. Mario Gomez, sürekli Beşiktaşlı yöneticilerle görüşen bir isim. Beşiktaş'ta öncelikle Sivasspor maçı gündem. Bu maçtan sonra transfer dosyası açılacak.

'Beşiktaş, Vida'yı koruma altına aldı'

Haberin Devamı

Cenk'in dışında Vida da var. Vida'nın başka kulübe gitme olasılığı var. Böyle olursa Beşiktaş'ın kasasına 4 milyon euro girer. Ama Vida Beşiktaş'ta forma giymek istiyor. Bayern Münih maçlarında oynamak istiyor. Beşiktaş'ın Vida'yı koruma altına aldığını biliyoruz. Vida gibi bir oyuncuyu büyük kulüpler de satın alır. Çok düşeşe denk geldi. Transfer başarısıdır. Vida'da karamsar bir tablo sözkonusu değil. Fellaini'yi biliyorsunuz Skorer'de yazmıştık. Sözleşmesi sezon sonu bitecek. Devre arası M.United'ın bırakacağını sanmıyorum. Ama domino etkisi olabilir. Beşiktaş, Fellaini konusunda ciddi. Juan Mata da ciddi. O da listedeki isimlerden biri. Benimle alay ediyorlar. 4 koldan transfer çalışması yapılıyor. Kesinlikle yazılan-çizilen isimlere gülmesinler.

'Arda transferi olmaz'

Twitter'da anket yaptım, Beşiktaş taraftarlarının çoğunluğu Arda'yı istemiyor. Arda, Babel'i mi kesecek? Sağda desen Quaresma, Lens var. Nerede oynayacak? 4 milyon euro yıllık ücreti var. Olmaz bu transfer. Arda'nın yakın çevresinden duyduğum Türkiye'ye gelmek istemiyor. Beşiktaş'ta sıradışı transfer hareketliliği olacak. Lucas Lima gündemden kalktı. Orkan bir süre oynasın büyük katkılar sağlar. Taraftarlar, Arda'nın yerine kendi bünyesindeki genç oyuncuların -Orkan gibi- forma giymesini ister. Oğuzhan Aydoğan çekti gitti kiralık olarak. Mesut Özil 18 yaşında Türkiye'ye gelseydi yedek kalırdı. Burası genç Türk oyuncuların forma giyebileceği bir yer değil.

Haberin Devamı

'Pepe, Tamer Tuna'nın görevini yapıyor'

Şenol Güneş'in takım içindeki Tamer Tuna'sı Pepe'dir. Tamer Tuna eskiden kavga ayırırdı. Katalizör görevi görüyordu. Şimdi Pepe bu görevi yapıyor. Takım arkadaşlarıyla, rakip hocalarla konuşuyor.