Turkish Airlines Euroleague Sarunas Jasikevicius: Her maç savaş gibi geçer!

Sarunas Jasikevicius: Her maç savaş gibi geçer!

02.05.2024 - 00:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Monaco galibiyetini değerlendirdi.

Sarunas Jasikevicius: Her maç savaş gibi geçer

Turkish Airlines EuroLeague play-off serisi 3'üncü maçında Monaco'yu 89-78 mağlup eden Fenerbahçe Beko'da başantrenör Sarunas Jasikevicius açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Sarunas Jasikevicius, "Oyuncuları ve taraftarlarımızı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Bu seri böyledir. Her maç savaş gibi geçer ve böyle de devam edecektir. Bütün EuroLeague boyunca şunu söyledim: Maçı detaylar belirler. Bir faul akıllıca değilse yanlış bir karar, bunu maç içinde beşle çarparsınız. Çok önemlidir bu detaylar. Daha iyi olmamız gerekiyor çünkü 48 saat sonra daha hazır bir Monaco ile karşılaşacağız" şeklinde konuştu.

Tarık Biberovic’in performansıyla ilgili soruyu Jasikevicius, "Genç oyuncularla ilgili gerçekçi olmak gerekiyor. Onunla hep konuştuk. Uzun zaman önce ben de aynı durumdaydım. Küçük şeyler önemli, onları öğretmek gerekiyor. Tabii ki çok sayı üretirse çok büyük bir artı. Her maçta iyi bir X faktörü bulmamız gerçekten önemli. Bu tip oyuncularda sabırlı olmamız gerekiyor" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

3 Mayıs Cuma günü oynanacak dördüncü karşılaşmayla ilgili soruya ise Litvanyalı başantrenör, "Daha da gürültü yapın, daha çok ses çıkarın. Ama özellikle takım kötüye giderken. İyiyken tabii ki destek olmak kolaydır ama iyi taraftar kötü durumda daha çok ses çıkartır, destek olur" yanıtını verdi.

Motley’in sağlık durumuyla ilgili soruya Sarunas Jasikevicius, "Cuma için emin değilim ama gelişmeler var. İdman yapmaya başladı. Yakın" yanıtını verdi.

Calathes ve Guduric’in performanslarıyla ilgili soruya ise Jasikevicius, "Calathes çok iyi. Bütün gücünü ortaya koyarak Mike James’i durdurmaya çalıştı. Bu hiç kolay değildir. Marko’nun da ilk yarısı çok iyiydi. Bir antrenör olarak point guardlardan beklentimiz her zaman çok yüksek oluyor" cevabını verdi.

Başantrenör Jasikevicius sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Beşi oynayacak kimse yok gibi. Ben belki bir dakika oynayabilirim ama sadece point guard olarak. Nigel ile oynamıştık ilk başlarda 3 dakika. Kısalara doğru gidiyor. Avantaj nerede, dezavantajı nasıl idare edebiliriz buna bakmak gerekiyor. Monaco’da çok iyi hücum eden uzunlar var. Nate çok iyi giderken bir faul sorunu yaşadı. Papagiannis bugün müthişti. Bu grupla oynayabilmek her zaman olamıyor. Oyun içinde ne şekilde oynamamız gerekiyorsa ona göre ayarlamamız gerekiyor."

Yazarlar