Turkish Airlines Euroleague Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı! Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi

Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı! Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi

11.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 28'inci haftasında Fenerbahçe Beko, 17 sayı geriye düştüğü maçta Barcelona'yı 81-73'lük skorla devirdi. Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Fenerbahçe Beko maçının kırılma anını açıkladı.

Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi

Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, 28. haftada Barcelona karşısında 81-73'lük skorla parkeden galip ayrıldı. Fenerbahçe Beko'nun 17 sayıdan geri geldiği maçı Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sarunas Jasikevicius, Fenerbahçe Beko'nun galibiyetindeki kırılma anını açıkladı. Sarı-lacivertlilerde başantrenör Dimitris Itoudis de çarpıcı ifadeler kullandı.

VESELY'YE ÖZEL KARŞILAMA

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki kritik müsabakada öncesi Fenerbahçe'de 8 sezon boyunca forma giyen Jan Vesely için özel bir karşılama töreni düzenlendi. Fenerbahçe'nin düzenlediği organizasyonda Jan Vesely ve ailesi onurlandırıldı.

Sarı-lacivertli tribünler eski oyuncularını uzun süre alkışlayarak destek verdi.

Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi

BARÇA'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe Beko - Barcelona maçına hızlı başlayan taraf konuk takım oldu. Hücumda etkili olan Barcelona, 3. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 6-16. Hücumda zorlanan Fenerbahçe, ilk çeyrekte son dakikaya girilirken 17 sayı geriye düştü: 30-13. Sarı-lacivertli takımın 5 sayılık serisi çeyreğin sonucunu belirledi: 18-30.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko maçın ikinci çeyreğinde daha toparlanmış bir performans sergiledi. Fenerbahçe, yakaladığı 8-0'lık seriyle 17. dakikada farkı 2'ye düşürdü: 34-36. Çeyreğin son bölümünde aradaki fark 1 sayıya düşse de Barcelona, Tobey ile son saniyede bulduğu basketle soyunma odasına 3 sayılık avantajla girdi: 37-40.

İLK ÜSTÜNLÜK 3. ÇEYREKTE

Karşılaşmada üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Sarı-lacivertliler Booker'ın 3 sayılık basketiyle mücadelenin 23. dakikasında ilk kez öne geçti: 47-46. Barcelona 7-0'lık seri yakalasa da toparlanan Fenerbahçe, Motley ve Guduric'in basketleriyle son çeyreğe 61-56 önde girmeyi bildi.

Mücadelenin son bölümünde iki takım da savunma sertliğini arttırdı. Son 6 dakikaya 65-65'lik eşitlikle girildi. Barcelona 68-67 öne geçtikten sonra rakibini durduran ve 8-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, son 2 dakikaya 7 sayı üstün girdi: 75-68. Son bölümde rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Fenerbahçe, salondan 81-73 galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko, 27'nci maçında 17'nci kez rakiplerini mağlup etti. Barcelona ise 28'inci maçında 10'uncu kez parkeden mağlup ayrıldı.

Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi

MVP ÖDÜLÜ BÖLÜNDÜ

Fenerbahçe Beko'nun galibiyeti sonrası sarı-lacivertlilerin resmi Twitter hesabı MVP'leri belirledi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada Johnathan Motley ve Nigel Hayes-Davis maçın MVP'leri seçildi. Sarı-lacivertlilerin paylaşımında, "Bu akşam iki MVP'miz var!" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"MAÇIN YÖNÜNÜ F.BAHÇE'YE ÇEVİRDİ"

Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Fenerbahçe Beko'nun galibiyetinde Wilbekin'in üçlüğünün önemini vurguladı. Başarılı başantrenör açıklamasında, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Fiziksel üstünlükle maçı döndürdüler diyebilirim. Maça iyi başladık ama ikinci çeyrekte yaptığımız top kayıpları bizi zorladı. Son çeyrekte toparladık, oyunu kazanma şansımız yüzde 50'ye geldiğinde Wilbekin'in üçlüğü maçın yönünü Fenerbahçe'ye çevirdi" dedi.

"UMARIM HIZLI ŞEKİLDE DÖNER"

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, zorlu bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti. Dimitris Itoudis açıklamasında, "Takımımı tebrik ediyorum. Çok kötü başladık. Mola ve ilk çeyrekten sonra oyuncularım farklı oynamaya başladılar. Son çeyrekte takım daha da iyi oldu. Sadece 3 top kaybı yaptık. Çok iyi bir rakibe karşı maçı kazandık. Kazanma kültürü olan ve her sene Dörtlü Finale giden bir takıma karşı galip geldik. Çok kaliteli oyuncularımız var, doğru zihniyetle bunu başarıya çevirebiliriz. Taraftarımız müthişti, 17 sayı geride olduğumuzda da bizi aynı coşkuyla desteklediler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sakatlanan Pierre'in son durumu hakkında konuşan Dimitris Itoudis, "Pierre sakatlandı, umarım hızlı bir şekilde döner. Dualarımız onunla" dedi.

Sarunas Jasikevicius kırılma anını açıkladı Fenerbahçe Beko, Barcelona karşısında pes etmedi