Trabzonspor Savunmada dev rotasyon

Savunmada dev rotasyon

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rıza Çalımbay ile birlikte Trabzonspor defansında büyük bir değişim yaşanacak. Mustafa Akbaş ile Durica’nın yerine Uğur Demirok ile Hubocan görev yapacak, sol bek Mas da yeniden takıma dönecek.

Savunmada dev rotasyon

Evkur Yeni Malatyaspor’u deplasmanda yenerek sezonun ilk dış saha galibiyeti elde etmek isteyen Trabzonspor’un defansında taşlar yerinden oynayacak.

Haberin Devamı

Hafta içerisinde teknik direktör Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Rıza Çalımbay’ın, ilk olarak bu sezon en çok eleştirilen bölge olan savunma hattında değişiklikler yapacağı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın, 6-1 mağlubiyetle sonuçlanan Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında savunmanın göbeğinde yer alan Mustafa Akbaş ile Jan Durica’nın yerlerine Uğur Demirok ile Mas’a görev vermesi, aynı maçta sol bek oynayan Hubocan’ı ise savunmanın göbeğinde görevlendirmesi bekleniyor.

Çalımbay, diğer değişimi de sol kanatta gerçekleştirecek. Bu sezon henüz ilk 11’de şans bulamayan Fabian Castillo’nun da bugün ilk 11’de sahaya çıkabileceği kaydedildi.

Savunmada dev rotasyon

İlk kez oynuyorlar
Trabzonspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Ligde 9 puanla 11’inci sırada yer alan bordo-mavililer ile 8 puanla 13. sırada bulunan Yeni Malatyaspor, 3 puan mücadelesi verecek.
Sarı kart uyarısı
Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesinde Trabzonsporlu 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor.
Sakatlığı bulunan Kuçka’nın yanı sıra, sarı kart ceza sınırında yer alan Mas, Okay, Olcay ve Burak Yılmaz bugünkü karşılaşmada forma giyip sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.
Bu karşılaşmanın ardından Galatasaray ile karşılaşacak olan bordo-mavililerde teknik heyetin, oyunculardan kart konusunda dikkatli olmalarını istediği öğrenildi.

Yazarlar