Skorer Schweinsteiger, Nihat'ın izinde!

Schweinsteiger, Nihat'ın izinde!

29.04.2011 - 12:38 | Son Güncellenme:

Bayern Münih'in Alman Milli yıldızı Bastian Schweinsteiger, basın toplantısında öyle bir davranışta bulundu ki...

Schweinsteiger, Nihatın izinde

Bayern Münih'in Alman Milli yıldızı Bastian Schweinsteiger Beşiktaş'ın Türk Milli futbolcusu Nihat Kahveci'nin izinde. Schweinstiger de kendisini eleştiren spor yazarına küfürlü konuşup dövmekle tehdit etti.
Almanya'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih'in Alman Milli yıldızı Bastian Schweinsteiger Beşiktaş'ın Türk Milli futbolcusu Nihat Kahveci'nin yolunda gidiyor. Nihat'ın Konyaspor maçında ve soyunma odasında takım arkadaşı Portekizli Quaresma, stat dışında ise kendisini eleştiren yazısıyla gazeteci Turgay Demir ile kavga edip negatif yönde gündeme oturmasından sonra bu olaya benzer vaka Bundesliga'da yaşandı.

KÜFÜRLER SAVURDU, DAYAKLA TEHDİT ETTİ
Bayern Münih'in ortsahasının yıldızı Bastian Schweinsteiger, Frankfurt deplasmanında alınanan 1-1'lik beraberlikten sonra eleştri yağmuruna tutulması üzerine basın toplantısında spor yazarına küfretti. Basın toplantısına kızgın bir şekilde gelen Schwinsteiger önce hakkında yazılan yazılara tepki gösterip '' Ben takımın şefi değilim. Uzun bir süredir takımda olduğum için benim sözümü dinlerler. Herkese sorabilirsinz benim takımın başarısı için neler yaptığımı. Her maçta daha başarılı olmak için sahaya çıkarım ve başarılı olmak içinde çok çalışırım Fakat takımda ikinci kaptan olmam dolayısıyla kötü sonuçlarda ben hep kurtların önüne ortaya atılıyorum. Alemin delisi ben oluyorum'' dedikten sonra spor yazarını işaret ederek ''Ben bu adamı istemiyorum". Bu............................................ O bir ... deliğidir' diyerek toplantıyı terketmek üzere ayağa kalktı. Almanya'nın haftalık spor dergisi Sport Bild'in Müdürü Christian Falk'a doğru yürüyen Schweinsteiger 'Eğer burada başka kişiler olmasaydı sadece ikimiz göz göze olsaydık seni dinlemezdim Seni kaala bile almazdım. Yemin ederim ki herşey o zaman görünüşte başka olurdu'' direk dayak tehditlerini savurdu.

FOTO VE FİLM ÇEKİMİ YASAKLANDI
Bir saat planlanan basın toplantısı 11 dakika 56 saniye sonra sona erdi. Sport Bild Müdürü Frankfurt maçı sonrası yazısında 'Takımda liderlik vasfını yerine getirmiyorlar. Görevlerini yapamıyorlar' eleştirisini yapıp takım kaptanı Lahm ile yardımcısı Schweinsteger'ı eleştri bombadımanına tutmuştu. Salonu terkettikten yaklaşık 30 saniye sonra tekrar Bayern Münih Basın Sözcüsü Klaus Höwedik ile tekrar toplantıya gelen Schweinsteger'in devam ettiği basın toplantısında ise fotoğraf ve TV çekimi yasaklandı.

ÖZÜR DİLEMELİ
Alman Spor yazarları derneği açıklama yaparak Sschweinsteiger'in özür dilemesini istedi. Bayern Münih Menajeri Christian Nerlinger ise Schweinsteiger'in hatalı olduğunu belirten açıklamasında ‚Bayern Münih'in ligde 4. sırada olması eleştrilme hakkını verir. Futbolcu eleştiriye cevabını sahada vermelidir' dedi

Yazarlar