Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maçın hakemleri açısından tartışmalı pozisyonların bol olduğu bir karşılaşmaydı. Beşiktaş’ın Holosko ile kazandığı 2. golde açık bir ofsayt vardı. Çünkü Almeida topa kafası ile dokunduğu anda Holosko ofsayt pozisyonundaydı.
Yardımcı hakem Cemal Bingül bu pozisyona devam diyerek önemli bir hata yaptı. Yine Bursaspor’un kazanmış olduğu 2. golde de açık bir ofsayt vardı . Çünkü orada da ofsaytta bulunan Tuncay topa kafa vurmak istiyor ancak bunu başaramıyor. Tuncay’ın kafa ile müdahale etmek istemesi McGregor’u yanılttı ve topa sahip olmasını engelledi. Yardımcı hakem Alparslan Dedeş bu pozisyonda ofsayt kararı vermeyerek büyük bir hataya imza attı. Gelelim tartışmalı penaltı pozisyonuna.. Bana göre hakemin verdiği penaltı kararı doğruydu. Bu pozisyonda Bursalı Ferhat ilk müdahalesinde değil ancak ikinci hamlesinde Veli’nin tendon bölgesine ayağıyla temas etti.
Sonrasında dengesi bozulan Veli kendi ayağına takılarak yere düştü. Hakemin bu pozisyondaki kararı yerindeydi ancak Ferhat’a bir de bariz gol şansını engellediğinden dolayı kırmızı kart göstermesi gerekirdi. Aydınus bu kartı vermeyerek önemli bir hataya imza attı.

Haberin Devamı

İki gol ofsayt, ya penaltı