Beşiktaş Sen yoksan her şey eksik

Sen yoksan her şey eksik

08.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal 2-1 mağlup ayrıldığı karşılaşmada Portekizli yıldızını çok aradı. Quaresma’nın oynadığı maçlarda 12.1 olan şut ortalaması 8’e düştü. Maç başına 17.2 olan orta sayısı 13’e geriledi, siyah-beyazlı takımın maruz kaldığı faul sayısı da 19’dan 17’ye indi

Sen yoksan her şey eksik

Beşiktaş’ta, Ricardo Quaresma gerçeği bir kez daha gündeme geldi. Kasımpaşa maçında cezası yüzünden forma giyemeyen Portekizli futbolcunun yokluğu takımı çok olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Kartal’da hem hücum hem de savunmada Quaresma’nın eksikliği hissedildi. 21. haftadaki Başakşehir maçında son 30 dakikada oyuna girip, 2 gole etki eden ve çıkışa geçen 32 yaşındaki yıldız, ilk 11’in değişilmezi oldu. Kasımpaşa maçında cezası nedeniyle dışarıda kalan Quaresma’nın yokluğu takım istatistiklerine olumsuz yansıdı. Maç başı ortamalar baz alındığında ciddi bir düşüş göze çarptı.

OPTA’nın verilerinde ilk olarak şutlardaki düşüş dikkat çekti. Q17’li takım 12.1’lik şut ortalamasına sahipken, Kasımpaşa maçında bu rakam 8’e geriledi. Şuttan sonra en çok ortalarda düşüş yaşandı. Quaresma ile maç başına 17.2 orta yapan Beşiktaş, bir anda 13’e düştü. Ayrıca Kartal’a yapılan faul de azaldı. Maç başına 19 olan ortalama 17’ye geldi.

Haberin Devamı

Yapılan faul azaldı

Faule daha az maruz kalan Beşiktaş’ın daha fazla faul yapması dikkatten kaçmadı. Quaresma ile maç başına 13 faul yapan siyah-beyazlı takım, son Kasımspaşa maçında 15 kez faule başvurdu. Her zaman hücuma katkı vermesiyle bilinen Ricardo Quaresma’nın sürpriz şekilde savunma katkısı da kanıtlanmış oldu. Önceki maçlarda ortalama olarak Beşiktaş kalesi daha fazla az tehlike yaşamıştı.

Yazarlar