Beşiktaş Şenol Güneş: Güneş gelince yıldızlar görünmez

Şenol Güneş: Güneş gelince yıldızlar görünmez

29.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta ikinci dönemine resmen başlayan Şenol Güneş, “Benim de kulübün de başarıya ihtiyacı var. Güneş gelince yıldızlar görünmez. Güneş’in kıymetini bilelim. Başkan beni aradı, çağırdı ve geldim” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: Güneş gelince yıldızlar görünmez

Beşiktaş’ta ikinci Şenol Güneş dönemi resmen başladı. Tecrübeli teknik direktör dün itibariyle kendisini siyah-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. 1.5 yıllık kontrata imza atan Şenol Güneş, Başkan Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Emre Kocadağ ve Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş camiasına teşekkür ederek sözlerine başlayan Şenol Güneş, “Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Gördüğüm ilgi ve desteğe teşekkür ederim. Bu da önceki birlikteliğimizdeki güzel şeyleri anlatıyor. Sevgi, saygı ve güvenin olduğunu gösteriyor” dedi.

Başarılı çalıştırıcının basın toplantısından satırbaşları şöyle:

- Şartların buraya gelmesini kimse istemezdi. Futbolda zaman zaman değişiklikler olabilir. Valerien Ismael ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Daha iyisini yapmak için buradayım.

- Eksiklere bakacağız ve çözümler üreteceğiz. Eldeki oyuncuları yok saymayacağız. 3 maç üzerinden konuşuyorum. Daha sonra ara ve kamp olacak. Bizim için de büyük camialar için de geçerli olan şey şampiyonluktur. Hedef şampiyonluk.

Haberin Devamı

‘Yeni bir heyecan’

- Son 10 yılda en çok ses getiren takım Beşiktaş’tır. Yeni bir heyecanım var. Benim de kulübün de başarıya ihtiyacı var. İnşallah bunu sağlarız.

- Güneş gelince yıldızlar görünmez. Güneş’in kıymetini bilelim. Ben başkanı yeni tanımıyorum. Başkan hocayı, ben de takımı yönetirim. Bir iş ciddiyeti var. Burası aile şirketi değil. İhtiyaç varsa alır. Ben bir saygısızlık yapmam. Başkan beni aradı, çağırdı ve geldim. Öyle oldu.

- Eskinin güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz dedim ama güneş her gün doğuyor. Tekrar batıyor, tekrar doğuyor. Onun için, her çıkışından faydalanmak gerekiyor.

‘Zarar veriyor’

Yabancı kuralına değinen Şenol Güneş, şu görüşü paylaştı: “Yabancı oyuncunun fazlalığı zarar veriyor. Görüşüm 8+3 de değil. 11 yabancı oynatsanız da yine yedekte kalacak yabancı olur. Niye yabancı alırız? Bizde yoktur diye. Elimizde tarla varken niye başka yerden alalım? Bunu yaparsak kaybederiz. Elimizdeki yabancı ve yerli oyuncular içinde çok iyi isimler var. Yabancı oyuncu katkı yapamıyorsa, ekonomiye göre alacağız.”

‘Yüzde 50’si bize yeter’

Ünlü yıldız Dele Alli’den de bahseden Şenol Güneş, “Tottenham’daki oyununu biliyorum. Yüzde 50’si bile olsa bize yeter. Çok iyi oyuncular var ama oynayacaklar mı? Yapamazsa değiştireceğiz. Önce oyuncu gelişecek, değişecek. Değişmiyorsa gidecek, başka biri gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Konu Beşiktaş’sa elim sıkıdır’

Başkan Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş’in yeniden takımın başına geçmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Çebi, “Camiamıza hayırlı olsun. Beşiktaşımızın daha iyi olması için el birliğiyle çalışacağımızı duyurmak istiyorum. Hedefimiz şampiyonluktur. Bu sene de şampiyonluk kovalayacağız” dedi.

Valerien Ismael’in ayrılık sürecine de değinen Beşiktaş Başkanı, “Hatay maçının arkasından Ismael hocamızın enerjisinin tamamen bitmesi sebebiyle, kendisinin de ifade etmesiyle oldu. Ceyhun Kazancı, Ismael’i tek başına buraya getirmedi. Kulübün gerçekleri doğrultusunda Ismael’e karar veren bendim. Bizi sevdi, biz de onu sevdik” diye anlattı.

Bu arada Şenol Güneş ile Ahmet Nur Çebi arasında esprili bir diyalog da yaşandı. Başkan Çebi, “Hocam ‘Başkan parayı çok sever’ dedi” diye araya girdi. Bu esnada Şenol Güneş, “Espriydi başkanım” yanıtıyla güldü.

Ahmet Nur Çebi de “Biliyorum hocam. Söz konusu Beşiktaş olunca elim sıkıdır. Ben paramı eşimle dostumla harcamayı severim. Konu Beşiktaş olunca çok dikkatli olmak gerekiyor” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘Kazancı devam edecek’

Basın toplantısında hem Başkan Ahmet Nur Çebi hem de teknik direktör Şenol Güneş, sportif direktör Ceyhun Kazancı ile yola devam edeceklerini açıkladı. Başkan Çebi, “Ceyhun Kazancı, görevine aynı şekilde devam edecek” vurgusunu yaptı.

Şenol Güneş de, “Radikal bir değişiklik olmadan göreve devam edeceğiz. Daha önce Ceyhun Kazancı burada çalışıyordu. Onunla devam edeceğiz. Ceyhun Bey kulüpte çalışıyor. Başkanın da sevdiği, saydığı bir isim. CV’si güzel, yöneticilik tarzı iyi. Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren hoca yer alacak” bilgisini verdi.

3.5 yıl sonra

Süper Lig’de 12. haftada yarın Ümraniyespor’la karşılaşacak Beşiktaş’ta hazırlıklar Şenol Güneş’in liderliğinde devam etti. 3.5 yıl sonra Nevzat Demir Tesisleri’nde yeniden takımın başında bir antrenmana çıkan Güneş, ilk olarak futbolcularla tanıştı ve kısa bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Daha sonra sahaya inen futbolcular tecrübeli teknik direktörün idaresinde çalışmalarına başladı. Isınma ve koşu hareketleriyle başlayan antrenman daha sonra pas ve şut çalışmasıyla devam etti. Son bölümde ise taktik antrenman yapıldı. Şenol Güneş ve teknik heyeti de antrenman öncesi objektiflere poz verdi.

29 Ekim coşkusu

Beşiktaş Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı dev bir etkinlikle kutluyor. Bugün saat 18.00’da Vodafone Park önünde başlayacak etkinlikler, saat 19.03’te Motive konseri ile devam edecek. Saat 20.00’de ise hologram şeklinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u okuması gerçekleşecek. Daha sonra Ağaçlı Yol’dan yürünerek Barbaros Meydanı’ndaki Duman konserine gidilecek.

Yazarlar