Beşiktaş Şenol Güneş: Sanki astık, kestik mağdur olan biziz

Şenol Güneş: Sanki astık, kestik mağdur olan biziz

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, Gaziantep FK maçındaki VAR kayıtlarının yayınlanmasına tepki gösterdi, “Hakem, Nkoudou’ya kırmızı gösterebilirdi ama biz sanki astık, kestik. Mağdur olan biziz. Şu saatten sonra geri dönmek zor. Bundan sonra her maçın kayıtları açıklanmalı” dedi.

Şenol Güneş: Sanki astık, kestik mağdur olan biziz

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldıkları maçın VAR kayıtlarının yayınlanmasına tepki gösterirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hakem Atilla Karaoğlan’ın Kitsiou’ya kafa atan Nkoudou’ya kırmızı kart göstermeyerek hata yaptığını aktaran Güneş, “Dört büyükler de Anadolu kulüpleri de Türk futbolunun güzide kulüpleri. Gaziantep maçında sanki astık, kestik. Mağdur olan biziz. Hakem kırmızı gösterebilirdi. Açıklaması da yapılmış, hata yaptı. Bu suç değil, hatadır. Hata, bilmeyerek yapılan bir şey. Gördüğünde yanlış karar verdi. Ama rakibin 15- 16 faulü var. Biz hücuma giderken, sarı kartla atılması gereken oyuncular var. Biz ağzımızı açmadık ve mahkum olduk. Kırmızı kartlık pozisyona kadar zaten biz daha iyiydik. Bizim oyuncu da hata yaptı, provokasyona, tuzağa düştü. Hakem de provokeyi gördüğü için takdir hakkını sarı karttan yana kullandı, bana göre de yanlış yaptı. Biz 2 puan kaybettik. İki puan kaybettiğimiz halde suçlu oluyoruz, 3 puan alıp bizi suçlayanlar oluyor” dedi. Beşiktaş’ın tartışmaların içine çekilmek istendiğini savunan Şenol Güneş şöyle devam etti: “Tamam her pozisyonu birlikte izleyelim, hakem bize 1 puan için yardımcı mı oldu, 2 puana mı engel oldu? Kasımpaşa maçında haksız karar verilirse ben rahatsız olurum. Şu anda eski ve yeni hakemleri dinliyorum kuralları bilmiyor gibiler. Kuralları kendilerine göre yorumluyorlar. Bizi niye bu olaya ortak ettiniz? Beşiktaş’a haksızlık yapıyorsun demeye mi çalışıyorsunuz. Biz zaten gerideyiz. Bırakın yakamızı ya. Bir şeyi açtılar, açıkladılar ve devam etmeliler. Şu saatten sonra geri dönmek zor. Açılmamalıydı ama artık devam etmeli. Her maçın kayıtları açıklanmalı o zaman. Bu tür konuşmaları da doğru bulmuyorum. İşimizi nasıl iyi yaparız diye düşünüyoruz ve bizi de bu tür oyunların içine sokmasınlar diye düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

‘MASUAKU OYUNCUMUZ’

Arthur Masuaku hakkındaki transfer iddialarını değerlendiren Şenol Güneş, “Masuaku diğerleri gibi bizim oyuncumuz. Kimin gidip kalacağına ise ben, kulüp ve oyuncu karar verir. Birlikte karar verirken de teknik, idari ve ekonomik karar vereceğiz. Kimin gideceğini ben de yüzde 100 bilmiyorum. Bu hafta Masuaku’nun 11’de olma ihtimali çok fazla. Oynattığımız futbolcuyu şu anda göndermiyoruz ama yarın ne olacağını da bilmiyoruz” yorumunu yaptı.

Şenol Güneş: Sanki astık, kestik mağdur olan biziz

‘WEGHORST İYİ’

Adana Demirspor’dan sonra Kasımpaşa maçını kazanarak galibiyet serisi başlatmak istediklerini aktaran Şenol Güneş sakatlığı bulunan oyuncuların durumlarıyla ilgili bilgiler de verdi. Siyah-beyazlı hoca, “Kerem Atakan, Salih Uçan, Oğuzhan ve Ghezzal’ın durumları olumsuz görünüyor. Salih henüz takıma katılmadı, Kerem ayrı çalışıyor. İdmana çıkmayan Weghorst’un önemli bir durumu yok. Dinlenmesini istedik ve durumuna bakacağız. Takımın bulunduğu yerden kimse memnun değil. Bunu yukarı çıkarmak için çalışıyoruz ve eldeki oyuncuların da buna iyi cevap verdiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

GHEZZAL TOPLA ÇALIŞTI

Süper Lig’in 18. haftasında cumartesi günü Kasımpaşa’yı konuk edecek olan Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-beyazlılar ilk yarım saati basına açık tutulan antrenmanda ısınma programından sonra gruplar halinde şut çalışması gerçekleştirdi. Futbolcuların daha sonra taktik çalışmalar üzerinde durduğu bildirildi. Dinlendirilen Wout Weghorst’un yanı sıra tedavilerine devam edilen Kerem Atakan, Salih Uçan ve Oğuzhan Akgün idmanda yer almadı. Rachid Ghezzal ise sahada topla çalışmalara başladı. Şubat ayının ortasında sahalara dönmesi beklenen Cezayirli yıldız yaklaşık bir ay daha bireysel çalışmalar yapacak.

Şenol Güneş: Sanki astık, kestik mağdur olan biziz