Beşiktaş Şenol Güneş yaktı geçti

Şenol Güneş yaktı geçti

30.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın teknik patronu, Alvaro Negredo’yu kadroda düşünmediğini belirtirken, beklentilere yanıt veremeyen Jeremain Lens ve Vagner Love ile yolları ayırabileceklerini ifade etti.

Şenol Güneş yaktı geçti

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Alvaro Negredo’yu yeni sezonun kadrosunda düşünmediğini açıklayan Güneş, Jeremain Lens ve Vagner Love’un da takımdan ayrılabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Güneş şunları söyledi:

- Negredo’yu takımda tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Kim kalır kim gider bilmiyorum ama Negredo’nun olmayacağını söyleyeyim. Başkana da söyledim. Negredo’nun kampa gelmesini istemiyorum.

- Oğuzhan gitmeyecek. Kendisinden bu sezon çok büyük bir beklenti içerisindeyim. Geçen sezon yapamadıklarını bu sezon yapmak zorunda. Kim gelecek, kim gidecek bunu göreceğiz.

- Quaresma ve Babel’in durumunu bilmiyoruz. Lens de iyi bir oyuncu, başkan ile konuştuğum konulardan biri de oydu. Lens’in maliyeti yüksek, eğer Babel ve Quaresma kalacaksa, kulüp bulursa Lens’i de elden çıkartabiliriz. Orkan’ı tutarız. Quaresma, Türkiye’ye örnek. 36 yaşında adam bakın nasıl oynuyor. En çok eleştirdiğim adam, en çok övdüğüm adam oldu. Beni sevmese de olur ama seviyor.

Haberin Devamı

- Vagner Love çok iyi oyuncu ama tutmadı. Çok şey yapayım derken olmadı, yapamadı. Aslında her tarafı futbolcu adamın. Varsa isteyen kulüp git dedim ona da. Atiba’nın kalacağını düşünüyorum. Başkanla konuşuyorlar. İstanbul’dan ayrılmak istemiyor, antrenörlük düşüncesi de var.

- Aboubakar olmaz, çok para! Alabilseydik ilk zamanda alırdık. Mario Gomez düştü artık. Ersan Gülüm zaten sonuna geldi. Beşiktaş’ta bırakmak istiyor. Antrenörlük de istiyor ileride. Ersan’ın işi bedava olacaksa olabilir. Bırakıyormuş takımı sanırım onu. Mitrovic’in gitme durumu var.

- Rafael ve Opare gündemde yok. Sağ bek için istediğim Lang vardı, onu da aldılar. Bu sene Gökhan Gönül ya oynayacak ya da gidecek. Solda Caner ve Adriano var.

- Transfer yavaş gitmiyor, para yok! Para olsa hemen geliyor futbolcu. Burak Yılmaz’la ilgili bana gelen bir şey yok. Trabzonspor’dan almamız mümkün değil zaten. Trabzon’a para vermek değil sadece sorun, Burak’ın parasını verebilir miyiz, bir de o var.

Öte yandan kadroda düşünülmeyen Negredo, eşyalarını topladı ve İspanya’ya gitti. Negredo’ya Al İttihad ile Kansas City takımlarından teklifler geldiği öğrenildi.

Yardımcı antrenör Guti

Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcısı siyah-beyazlıların eski oyuncusu Guti Hernandez oldu. 2011 yılında Beşiktaş’a transfer olan Guti Hernandez 40 resmi maçta forma giydi ve 12 gole imza attı. Taraftarın da en çok sevdiği oyuncular arasında yer alan Guti, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra bile siyah-beyazlı kulübü ve taraftarları unutamadığını her ortamda paylaşmaktaydı.

Haberin Devamı

Beşiktaş defterini kapatmasının ardından futbol kariyerine nokta koyan Guti Hernandez, Real Madrid’in önce U18, sonra da U19 takımlarını çalıştırdı. Guti’nin önümüzdeki hafta takıma katılması bekleniyor.

Slovakya’ya gidiyorlar

Kartal dün yaptığı antrenmanla İstanbul’daki ilk etap çalışmalarını tamamladı. Siyah-beyazlı takım bugün Slovakya’ya giderek kampa girecek. Slovakya ve Avusturya’da 6 hazırlık maçı yapacak olan Beşiktaş; 7 Temmuz’da Siofok, 8 Temmuz’da Gyor, 12 Temmuz’da Shakhtar, 15 Temmuz’da CSKA Moskova, 17 Temmuz’da Reading ve 20 Temmuz’da Krasnodar ile karşılaşacak.

Yazarlar